Waar ben je naar opzoek?

Traumatische bevalling? Praat erover!

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Traumatische bevalling? Praat erover!

Dat bevallingen geen pretje zijn, dat weten we allemaal. Daar hoef je niet eens kinderen voor te hebben gekregen. Maar dat het allemaal nog erger kan, blijkt uit de verhalen die vanaf vandaag verschijnen op de Facebookpagina van Geboortebeweging. En ze zijn gruwelijk.

Vandaag is het de Internationale dag voor Uitbanning van Geweld tegen Vrouwen. Stichting Geboortebeweging grijpt deze dag aan om een taboe te doorbreken. Het taboe om te praten over ‘geweld’ tijdens de bevalling. Daarmee wordt niet alleen fysiek geweld bedoeld, maar ook dwang, bangmakerij, intimidatie, en het uitvoeren van handelingen tegen de wil van de vrouw in.

Lees ook: Mogen we straks niet meer kiezen waar we bevallen?

Er zijn geen cijfers bekend over hoe vaak dit voorkomt, simpelweg omdat er niet over wordt gesproken. Reden voor de stichting om in actie te komen. Met #genoeggezwegen worden er tot 10 december berichten gepost van vrouwen en hun partners over hun negatieve of traumatische ervaringen. Dat dit er meer zijn dan je misschien denkt, blijkt wel uit het aantal posts dat tot nu toe al op Facebook staat.

Was jouw bevalling ook traumatisch? Of juist mooi of grappig? Love2BeMama wil graag jouw verhaal vertellen. Mail naar marian@love2bemama.com en als je verhaal geplaatst wordt ontvang je een goodiebag.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen