Waar ben je naar opzoek?

Slanke moeders na een bevalling. Hoe doen ze het toch?

3 minuten lezen Marian Alons
Slanke moeders na een bevalling. Hoe doen ze het toch?

Net bevallen, trots op je kleine wondertje, scroll je door de Instagram foto’s. Je ziet Doutzen Kroes, powervrouw met kinderen, prachtig lichaam! Yolanthe Cabau, ook zij! Wat een lichaam! Waarom verdwijnt hun dikke buik na de bevalling DIRECT, maar blijven mijn babyvetrolletjes zitten?

De vrouw van John Legend, model Chrissy Teigen is ook zo’n vrouw wiens lichaam perfect in vorm is. Ze legt in een interview met de Today Show uit, dat het eigenlijk helemaal niet eerlijk is, dat bekende moeders geen goed voorbeeld zijn voor moeders die net een kindje hebben gekregen. “Vrouwen die bekend zijn hebben alle nodige hulp om zich heen om kilo’s kwijt te raken. De gewone vrouw’ krijgt dan het gevoel dat iedereen gewicht kan verliezen, zonder moeite. Maar er wordt echt heel hard aan gewerkt!” Ze legt uit dat ze een team van specialisten om zich heen heeft zoals, diëtisten, voedingsdeskundigen, persoonlijke coaches en natuurlijk een goede oppas. Deze mensen maken het volgens haar mogelijk dat ze weer zo snel in shape is.

“Niemand zou mogen denken dat dit normaal of realistisch is.”

The dumber you look, the happier they are

Een video die is geplaatst door chrissy teigen (@chrissyteigen) op

Oké, de gewone vrouw heeft niet zoveel geld ter beschikking om een heel team aan te stellen om na de bevalling meteen weer in vorm te zijn. Tóch verwacht de wereld om je heen vaak wel van je dat je zo snel mogelijk van je babybuik zonder baby afkomt. Natuurlijk wil je dat zelf ook, maar het gaat niet alleen om je fysieke gezondheid en je uiterlijk. Het is ook belangrijk om te kijken wat er in je koppie omgaat. Het is niet niks dat je opeens moeder bent! Chrissy: “Veel vrouwen praten gewoon niet over hun emoties.” Volgens haar had zij zelf een makkelijke zwangerschap, maar toch had ze er moeite mee om haar ‘gewone’ bezigheden te blijven doen. Ze zegt: “Op sommige dagen lukte het me niet om mijn werk gedaan te krijgen en dan moest ik ook nog tijd hebben voor mijn man en m’n eigen leven. Misschien zat het wel tegen, omdat ik geen moeilijke zwangerschap had en ik nog veel energie had. Misschien had ik last van de endorfines die niet meer in m’n lichaam zaten. Er waren echt periodes waarin het heel donker werd in mijn leven.” 

Lees ookHet Monster dat een postnatale depressie heet

Wat zeggen de andere sterren?

Doutzen Kroes, na twee maanden liep ze alweer een modeshow voor Victoria Secret. Ja, natuurlijk had ze voordat ze zwanger werd ook al een gezonde levensstijl en is ze daar nooit van afgeweken. Zelf zegt ze dat je niet in één keer te veel moet willen; begin met één keer in de week naar de sportschool te gaan en dit kun je dan later opbouwen. De échte reden waarom ze meteen weer een toplichaam heeft is volgens haar heel simpel: borstvoeding.

Breasts are a scandal because they shatter the border between motherhood and sexuality – Iris Marion Young

A photo posted by Doutzen Kroes (@doutzen) on

 

 

 

Lees ook:  Zo verschillend kan een zwangerschap zijn. Twee vriendinnen showen hun buik

Topmodel Heidi Klum dan. Na de bevalling van haar eerste kindje liep ze na zes weken weer op de catwalk! Bij haar tweede bevalling was dat binnen acht weken! Heidi zegt dat ze niet van diëten houdt en dat ze daar dan ook nooit aan heeft gedaan. Al denkt haar personal trainer daar anders over… Zelf vindt ze het zorgen voor de kids al een work-out.

Conclusie

Laat je niet gek maken door deze wauw-vrouwen en blijf lekker bij jezelf. Deze vrouwen hebben een extra motivatie om snel weer super slank te zijn, namelijk: het is hun werk! Ze hebben genoeg geld om er een compleet team op te zetten. Snel afvallen na je bevalling kan wel, maar is niet normaal!

Bronnen: Metronieuws.nl en Zwangermagazine.nl – Bron afbeelding: Pixabay

Reacties
 • Caro zei

  Het lukte mij in de zwangerschap juist niet om aan te komen. Uiteindelijk met 40 weken bevallen met 4 kilo erbij wat er na de bevalling gelijk weer af was plus wat er daarna nog meer af ging door de borstvoeding. Nu bij de tweede zwangerschap lijkt hetzelfde te gebeuren. Voor mij is zwanger zijn het beste dieet 😉

 • Dees zei

  Ik was na 2 weken alles kwijt mag ik t rijtje 😉
  Nee helaas beviel ik al met 34 weken dus bij mij geen bedrust maar op en neer van afdeling naar afdeling en zelfs van huis naar zhuis 2 weken lang. Daarbij was ziekenhuis eten niet mijn ding 😉 dus door drukte stress en borstvoeding was ik t zo kwijt. Dus niet op de juiste manier en door alle beweging wel een langere genezing nodig voor down under (au)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

 • 1 maand geleden
 • 1 minuut lezen
Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

 • 6 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

 • 6 maanden geleden
 • 3 minuten lezen