Waar ben je naar opzoek?

Staat er achter elke succesvolle vrouw een zeurende moeder?

1 minuut lezen Marian Alons
Staat er achter elke succesvolle vrouw een zeurende moeder?

Gooit jouw dochter haar slaapkamerdeur keihard dicht als je iets van haar vraagt? Zeur jij de oren van haar hoofd, omdat ze hogere cijfers moet halen op school? Zegt ze regelmatig: “Maaaam, zeur nou niet zo!”  Dan mag ik je feliciteren! Als jij een echte zeurmama bent, is de kans groter dat jouw dochter succesvol opgroeit en later een succesvolle man vindt! 

Misschien klinkt het je een beetje tegenstrijdig in de oren. Zouden moeders je juist niet moeten stimuleren om te zorgen dat je gelukkig en succesvol wordt? Uit nieuw onderzoek van de Universiteit van Essex blijkt dat de dochters van zeurende moeders het beter doen op school en vaker naar de universiteit gingen. Hierdoor hadden de dochters minder kans op werkloosheid of lage lonen als ze een baan hadden.

Zeuren voorkomt tienerzwangerschap?

Opvallend onderzoekje toch? Wanneer ben je eigenlijk een zeurende moeder? Volgens het Britse onderzoek als je hoge verwachtingen hebt van je kind, bepaalde eisen stelt en soms streng optreedt tegen je kind. 15.500 meisjes van 13 en 14 jaar deden mee aan dit onderzoek. Wat bleek? Een dochter met een moeder die veel pusht heeft niet alleen meer kans om succesvol te worden, maar ook minder kans op een tienerzwangerschap!

Lees ook: Levensechte poppen werken tienerzwangerschap juist in de hand

Een tienermoeder is vaker een schoolverlater en heeft daarom meer kans om werkloos te worden of om slecht te verdienen met een baan. Ook hebben ze meer kans om een relatie te krijgen met een niet goed geschoolde, werkloze man. Kinderen van deze tienermoeders hebben dan weer meer kans om chronische ziektes te krijgen, zoals obesitas. Deze kinderen doen het vaak niet zo goed op school, worden zelf tienermoeders en verdienen niet veel met hun baan.

Dus…

Mijn advies is dan ook: blijf lekker zeuren tegen je dochter(s). Hopelijk groeien ze dan succesvol op! Ondertussen mag je dit onderzoekje testen bij jouw zoons, aangezien dat nog niet onderzocht is…

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Blogs over zwanger worden & zwangerschap

Dit worden de babynamen van 2022!

  • 7 uur geleden
  • 1 minuut lezen
Tieners & Pubers

Waarom je kind kostgeld laten betalen een goed idee is…

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Naar school op Curacao: zo hebben wij het geregeld!

  • 2 weken geleden
  • 7 minuten lezen