Waar ben je naar opzoek?

Top 30 meest foute acties en opmerkingen van een man tijdens de bevalling

3 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Top 30 meest foute acties en opmerkingen van een man tijdens de bevalling

foute acties mannen bevalling

Een bevalling is niet alleen een happening voor de vrouw, ook de man krijgt het een en ander voor zijn kiezen. Schreeuwen, inscheuren, hechtingen: het hoort er allemaal bij. Tip voor de man: doe en zeg onderstaande dingen vooral niet.

Over bevallingen kun je hele boeken schrijven. Niet alleen over het ‘gedrag’ van de vrouw, ook de man schijnt soms best dom uit de hoek te kunnen komen. Gelukkig had ik niet zo’n man, maar even Googlen en een rondje forums bezoeken, leert dat er genoeg vrouwen zijn die er wél een hebben.

Doe en zeg dit maar niet lieve mannen!

Voor Ouders van Nu schreef ik een blog over foute acties en opmerkingen van een man tijdens de bevalling. Allemaal op internet gevonden, door vrouwen meegemaakt en opschreven. Op deze blog kwamen super veel reacties. Ik kwam weer veel nieuwe ‘foute acties en opmerkingen’ tegen waar mijn oren van gingen klapperen. De meest bizarre foute acties en opmerkingen staan hieronder. Mannen: dit kan écht niet hoor!

 1. Zeg niet: “Ik ga nog even werken want dit gaat nog wel even duren…” (zelfs niet als dit je eerste werkdag is)
 2. “Ik ga even een broodje halen!” (terwijl je vrouw op het punt staat een ruggenprik te krijgen)
 3. “Doet het pijn?” (NATUURLIJK DOET HET PIJN)
 4. Zeg niet om de 5 minuten: “Je doet het goed schat!”
 5. Zeg niet doodleuk bij 10 centimeter ontsluiting en persweeën: “Stel je niet zo aan joh, zo erg kan het niet zijn…” (WAT????)
 6. Belt je vrouw dat je moet komen? Kom dan NU! Zeg niet: “Ik kom zo, ik moet nog 11 koeien melken…” 😉
 7. Een man zei tijdens het hechten: “Jullie gaan het speeltuintje wel weer mooi maken hé na het knippen?!”
 8. “Schiet eens op, ik heb honger!”
 9. “Pfff, wat duurt het lang.”
 10. “Zuster, heeft u ook paracetamol? Ik heb zo’n hoofdpijn…”
 11. “Schatje, dit doen we samen!” (NEE, dit doen we niet samen, IK moet het kind eruit persen. Jij NIET.)
 12. “Beetje lachen schatje…”
 13. “Ik bel even mijn moeder hoe de stand van zaken is.”
 14. “Tja het kind is erin gekomen, moet er ook weer uit. Hoort erbij.”
 15. “Hoelang duurt het nog denk je?”
 16. Gaan flirten met de verpleegster.
 17. Een dutje gaan doen omdat je zo moe bent en de bevalling al zo lang duurt.
 18. Tijdens de bevalling met je werk bezig zijn: nog even een telefoontje plegen, wat mailtjes beantwoorden…
 19. Ga niet eten tijdens de persweeën van je vrouw. Ook niet als je mega honger hebt.
 20. Ga niet klagen na een nacht ziekenhuis over spierpijn omdat je op een uitklapbaar bed/stoel moest slapen. Weet je wie pas spierpijn heeft?
 21. Ga niet mee zitten zuchten in de stoel naast je vrouw. Tenzij ze daar nadrukkelijk om vraagt.
 22. Ga tijdens de bevalling niet naar huis om je ‘nog even’ te scheren en om te kleden.
 23. Ga de bevalling niet live op Twitter zetten zonder medeweten van je vrouw.
 24. Middenin een wee vragen waarom je vrouw geen antwoord geeft omdat je haar wat vraagt…
 25. Ga NIET dr. Phil kijken op de televisie in de verloskamer als je vrouw op zo’n 8 centimeter ontsluiting zit.
 26. Vraag niet meteen na de bevalling of je vrouw nog een tweede wil… Alsof ze daar dan aan denkt?!
 27. Als je vrouw belt dat ze in het ziekenhuis ligt en moet blijven omdat de bevalling wordt ingeleid, ga dan niet eerst uitgebreid de auto wassen. Je komt zo snel als je kunt.
 28. Laat géén scheten of boeren en zit niet te zuchten en te kreunen in je stoel.
 29. Heeft ze rugweeën? Zeg dan niet tijdens het masseren: ‘Ik krijg kramp in mijn handen. Ik stop ermee.’
 30. Ga géén sigaret roken op het moment suprême! Ook niet doen: nog snel even plassen of iets uit de auto halen.

Mannen, jullie zijn van onschatbare waarde tijdens de bevalling. Bedankt voor jullie begrip! 🙂

Bron beeld: Flickr – Inspiratie: reacties van moeders over hun partners op Ouders van Nu

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties
 • meester zei

  na de bevalling vragen of je man trots is… dan zegt hij vervolgens hoezo ik wist toch dat je het kon…

 • Mellanie zei

  Hahaha wat grappig. Ik wacht nog even nu met kinderen!

 • ikke zei

  Die van mij had bij alle 3 de kids leuke acties.

  Bij de eerste sprak hij nog geen nederlands. Het hoofdje stond dus ik moest zuchten, dat is niet makkelijk als er naast je iemand je aanmoedigt om vooral door te gaan en toen de kleine er was moest ik gehecht worden. Ik dacht, ik focus me op ons kindje die lekker in de armen van haar vader ligt. Wat doet hij, hij draait zijn rug naar me toe en zegt als grapje: mijn kind. Weg focus…

  Bij de 2e werd ik onverwachts ingeleid, 4 dagen voor de uitgerekende datum. Mijn man zou ongeveer 2 uur onderweg zijn voor hij in het ziekenhuis kon zijn. Er is vanaf 12 uur heel erg vaak gebeld maar hij nam zijn telefoon niet op. Heb een uur later gezegd dat ze zijn school maar moesten bellen en om laten roepen dat hij naar het ziekenhuis moest gaan. Ik lag al in de verloskamer met persweeën toen ik te horen kreeg dat hij onderweg was. Nog geen 5 minuten later kwam hij binnen lopen, hangt eerst rustig zijn jas op terwijl ik roep dat hij naast me moet komen, eenmaal naast me wordt onze tweede geboren.

  Bij de derde waren de vliezen gebroken, die middag moest ik me melden in het ziekenhuis en kreeg te horen dat ik de volgende dag als eerste aan de beurt zou zijn. Rond 21 uur beginnen de weeën en rond 22 s avonds zit er regelmaat in de weeën en zeg ik dat ik naar het ziekenhuis wil voor de storm buiten los zou barsten (was een hevige storm op komst) Gaat hij zich eerst uitgebreid staan scheren. Begrijp nog steeds niet waarom hij dat niet eerder had gedaan…

  Ach ja voor hem was het ook spannend denk ik dan maar

 • Wendy zei

  Mijn vent is een broodje gaan eten in de kantine van het ziekenhuis toen ik onder zeil was door de pijnstilling. Toen ik hem hoorde binnenkomen deed hij alsof hij ‘even’ naar de wc was geweest…

 • Annoniem1411 zei

  Mijn ex presteerde het zelfs om te zeggen dat hij wist hoe het voelde dat was echt een wtf moment

 • Hahahahahaha Zijn er serieus mannen die dit doen??? Ik ben benieuwd hoe die van mij straks gaat reageren tijdens de bevalling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 11 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 11 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 11 maanden geleden
 • 4 minuten lezen