Waar ben je naar opzoek?

Tips: Zo kom je in de workflow

2 minuten lezen Love2BeMama Love2BeMama
Tips: Zo kom je in de workflow

Als moeder heb je een bedrijf te runnen. Je zorgt niet alleen voor de kinderen, maar vaak heb je ook het hele huishouden in je takenpakket zitten. Er daar zit altijd wel een klusje tussen waar je eigenlijk niet op zit te wachten. Toch? Dit zijn vaak de klusjes die blijven liggen en vooral niet voor positieve energie kosten. Daar heb ik voor jullie mama’s een tip voor en vele die het uitgeprobeerd hebben, zijn enthousiast; zo kom je in de workflow. Lees je mee? 

In de Flow!

Met “in de flow zijn” bedoelen we momenten waarin je helemaal opgaat in wat je doet en daarmee het beste bereikt wat je wil bereiken. Het maakt je blij. Je voelt je minder moe, je voelt je gelukkiger en presteert beter. Klinkt heerlijk toch? 

Vaak zijn we niet in de flow door drukte. Onze to-do lijstjes groeien en groeien maar. We gunnen ons zelf niet eens de tijd om in de flow te komen, want dan komt het volgende ding wat je wil/moet van jezelf alweer om de hoek. 

Focus is the key; zo kom je in de workflow

Door focus kun je in de flow komen. Maar hoe? 

 1. Neem eens een klusje in gedachten dat echt ‘moet’ van jezelf, maar waar je totaal geen zin in hebt en maar tegenaan blijft hikken. 
 2. Stel vervolgens een doel wat betreft het aantal minuten dat je er aan wil besteden. En kies hier voor een exact aantal minuten. In plaats van ‘een half uur’ of ‘een kwartier’, kies voor bijvoorbeeld 23 minuten.
 3. Plan vervolgens een moment in dat je aan de gang gaat met deze ‘rotklus’. 
 4. Zet de timer exact op het aantal minuten dat je vooraf bepaald hebt. En daag jezelf uit, maar er een wedstrijd/spel van met jezelf. 
 5. Gaat de wekker? Dan stop je! Ook al is alles nog niet af.

Waarom deze oefening?

Allereerst, nu blijf je er tegenaan hikken en doe je het helemaal niet of met heel veel tegenzin. Door jezelf een aantal minuten uit te dagen, heb je focus en weet je dat je dit aantal minuten ermee aan de slag gaat. En… door focus kom je in de flow! 

Voordelen van deze manier van werken

Er zijn wel meerdere voordelen te noemen van deze manier van werken. Ik heb er een paar voor je op een rij gezet:

 • Je maakt van iets niet leuks, iets interessanters door jezelf uit te dagen.
 • Werk dat je normaal uitstelt, wordt gedaan! 
 • Je doet één ding tegelijk, waardoor focus ontstaat.
 • Je bent minder vatbaar voor afleiding, want je klok loopt door.
 • En ja… misschien is het niet af, maar dan plan je nog zo’n moment in.

Ga jij het proberen?

De enige manier om erachter te komen of dit fijn voor je werkt, is dat je het echt gaat doen. Je hebt niets te verliezen. Dus kom maar op met die strijkwas, die kast die opgeruimd moet worden, de keukenkastjes etc. En je kunt dit natuurlijk ook samen met jouw kind doen. Zij vinden spelletjes en wedstrijdjes helemaal het einde! 

Succes! Laat je even weten hoe je het was om te doen? 

P.s. In mijn online programma Uit de Chaos, in de Flow ga je uitgebreid aan de slag met dit soort oefeningen én jouw mindset! 

Photo by bongkarn thanyakij from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar [email protected]

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 2 dagen geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 3 dagen geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 3 dagen geleden
 • 4 minuten lezen