Waar ben je naar opzoek?

Voor alle mama’s: zorg goed voor jezelf!

2 minuten lezen admin Love2BeMama
Voor alle mama’s: zorg goed voor jezelf!

Moeders zijn altijd druk. We rennen en vliegen in het rond en willen niemand teleurstellen. We regelen alles en we zorgen voor het hele gezin. En we willen het zó graag goed doen. Is dat herkenbaar voor jou? Kom uit de chaos in de flow! 

Voor mij wel. Ik wil het ontzettend graag goed doen, als moeder, maar vooral óók als stiefmoeder. Door de jaren heen heb ik wel echt geleerd om veel meer voor mezelf te zorgen. Waar ik dat voorheen echt een soort egoïsme vond, weet ik nu dat het dat juist niet is.

Ik geef je graag een aantal tips om beter voor jezelf te zorgen.

Kijk eens wat vaker in de spiegel

Hoe je dat doet zonder schuldgevoel? Allereerst, goed voor jezelf zorgen is het beste geschenk dat je je kinderen kunt geven. Je herkent het vast wel dat je kinderen niet luisteren, onrustig zijn als jij druk in je hoofd bent.

Zij houden jou een spiegel voor, dus hoogste tijd om goed voor jezelf te zorgen. Daar hebben zij ook profijt van. Als jij meer rust ervaart en goed zorgt voor jezelf, zul je dat zeker weten terugzien het gedrag van je kinderen.

Wees lief voor jezelf

Kijk eens wat je allemaal doet. Je houdt een gezin draaiende, je zorgt dat alles gesmeerd loopt. Beloon jezelf eens hiervoor. Plan een dagje sauna, een avondje borrelen en geniet ervan. Als jij omvalt, valt jouw gezin ook om. Als jouw telefoon leeg is, dan leg je hem aan de oplader. Zo werkt het bij jou ook.

Geef prioriteit aan jezelf en zorg dat je tijd neemt om jezelf op te laden.

Lees ook: Mama gaat op vakantie zonder kinderen

Stop met MOETEN

We moeten van alles. Maar is dat wel echt zo? Moet je iets, of wil je iets? Zet al jouw ‘moeten’ eens om in ‘willen’. Dat klinkt al heel anders. En stel jezelf eens de vraag: Als je dit dan wil, is dit dan iets wat jij wil doen of kan ook iemand anders het doen? Vaak kan iemand anders namelijk ook prima die taak op zich nemen. Misschien niet helemaal perfect, maar ook dat kan je leren loslaten. 😉

Twintig minuten quality time

Ooit heb ik in een onderzoek gelezen dat slechts 20 minuten aandacht per dag, voor een kind al voldoende is. Dan heb ik het wel over échte aandacht. Dus niet halve aandacht waarin je met de was van gisteren bezig bent en met de boodschappen van morgen.

Echte aandacht, waarin jij er voor jou kind bent en daarvan kunt genieten.

Uit de chaos in de flow

In mijn online programma ‘Uit de Chaos, in de Flow’ ga je uitgebreid aan de slag om meer rust, structuur en overzicht in je leven te krijgen. Van mindset verandering tot tips & tricks, alles komt voorbij. Van geleefd worden naar écht leven, in slechts 12 weken.

Wil je hier meer over weten?
Check dan snel Uit de Chaos in de Flow.


Photo by Vincenzo Malagoli from Pexels

Love2BeMama

De redactie van Love2BeMama zoekt dagelijks de leukste, interessantste en belangrijkste nieuwtjes voor jou op zodat jij niet verder hoeft te zoeken. Ook posten wij verhalen van moeders. Je dagelijkse portie nieuws, echte verhalen en blogs bij elkaar!

Heb je een tip? Stuur een mailtje naar mail@love2bemama.com.

Reacties
  • @alle mama’s! Aanstaande zondag om 20.00 uur geef ik een gratis webinar: Tijd voor jezelf, hoe doe je dat? Dus kun jij wel wat beter voor jezelf zorgen, maar weet je niet hoe of zie je het nut ervan niet? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar op gelukkigjezelf.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen