Waar ben je naar opzoek?

Voor alle mama’s: zorg goed voor jezelf!

Voor alle mama’s: zorg goed voor jezelf!

Moeders zijn altijd druk. We rennen en vliegen in het rond en willen niemand teleurstellen. We regelen alles en we zorgen voor het hele gezin. En we willen het zó graag goed doen. Is dat herkenbaar voor jou? Kom uit de chaos in de flow! 

Voor mij wel. Ik wil het ontzettend graag goed doen, als moeder, maar vooral óók als stiefmoeder. Door de jaren heen heb ik wel echt geleerd om veel meer voor mezelf te zorgen. Waar ik dat voorheen echt een soort egoïsme vond, weet ik nu dat het dat juist niet is.

Ik geef je graag een aantal tips om beter voor jezelf te zorgen.

Kijk eens wat vaker in de spiegel

Hoe je dat doet zonder schuldgevoel? Allereerst, goed voor jezelf zorgen is het beste geschenk dat je je kinderen kunt geven. Je herkent het vast wel dat je kinderen niet luisteren, onrustig zijn als jij druk in je hoofd bent.

Zij houden jou een spiegel voor, dus hoogste tijd om goed voor jezelf te zorgen. Daar hebben zij ook profijt van. Als jij meer rust ervaart en goed zorgt voor jezelf, zul je dat zeker weten terugzien het gedrag van je kinderen.

Wees lief voor jezelf

Kijk eens wat je allemaal doet. Je houdt een gezin draaiende, je zorgt dat alles gesmeerd loopt. Beloon jezelf eens hiervoor. Plan een dagje sauna, een avondje borrelen en geniet ervan. Als jij omvalt, valt jouw gezin ook om. Als jouw telefoon leeg is, dan leg je hem aan de oplader. Zo werkt het bij jou ook.

Geef prioriteit aan jezelf en zorg dat je tijd neemt om jezelf op te laden.

Lees ook: Mama gaat op vakantie zonder kinderen

Stop met MOETEN

We moeten van alles. Maar is dat wel echt zo? Moet je iets, of wil je iets? Zet al jouw ‘moeten’ eens om in ‘willen’. Dat klinkt al heel anders. En stel jezelf eens de vraag: Als je dit dan wil, is dit dan iets wat jij wil doen of kan ook iemand anders het doen? Vaak kan iemand anders namelijk ook prima die taak op zich nemen. Misschien niet helemaal perfect, maar ook dat kan je leren loslaten. 😉

Twintig minuten quality time

Ooit heb ik in een onderzoek gelezen dat slechts 20 minuten aandacht per dag, voor een kind al voldoende is. Dan heb ik het wel over échte aandacht. Dus niet halve aandacht waarin je met de was van gisteren bezig bent en met de boodschappen van morgen.

Echte aandacht, waarin jij er voor jou kind bent en daarvan kunt genieten.

Uit de chaos in de flow

In mijn online programma ‘Uit de Chaos, in de Flow’ ga je uitgebreid aan de slag om meer rust, structuur en overzicht in je leven te krijgen. Van mindset verandering tot tips & tricks, alles komt voorbij. Van geleefd worden naar écht leven, in slechts 12 weken.

Wil je hier meer over weten?
Check dan snel Uit de Chaos in de Flow.


Photo by Vincenzo Malagoli from Pexels

Angela van Dinther - Coach & Psycho dynamische therapeut

Hai! Ik ben Angela, moeder, stiefmoeder, partner, ex-partner, vriendin, dochter, zusje en nog vele andere ballen die ik in de lucht houd! Én ik heb mijn eigen praktijk voor coaching & psychodynamische therapie, genaamd Gelukkig jezelf.

Het is mijn missie om iedereen een stapje gelukkiger zichzelf te laten zijn, omdat ik het je zo gun. Als (stief)moeder weet ik als geen ander waar je tegenaan kunt lopen en daarom geef ik jou graag regelmatig tips, opdrachten en verhalen op Love2BeMama. Zodat jij ook weer een stapje gelukkiger jezelf kunt zijn! Lees je mee?

Reacties
  • @alle mama’s! Aanstaande zondag om 20.00 uur geef ik een gratis webinar: Tijd voor jezelf, hoe doe je dat? Dus kun jij wel wat beter voor jezelf zorgen, maar weet je niet hoe of zie je het nut ervan niet? Meld je dan aan voor mijn gratis webinar op gelukkigjezelf.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Postnatale depressie

Postnatale depressie herkennen en hulp zoeken

  • 3 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Kids & Media

Educatieve spelletjes iPad tip: De Osmo Genius kit

  • 4 dagen geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over opvoeding en ontwikkeling

ADHD kind: medicatie of natuurlijke oplossing?

  • 1 week geleden
  • 4 minuten lezen