Waar ben je naar opzoek?

Tips voor het slim inrichten van een familiebadkamer

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tips voor het slim inrichten van een familiebadkamer

Toen wij ons huis gingen bouwen hebben we veel zorg besteedt aan het nadenken over de badkamers. De kinderen hebben een eigen badkamer die ze ook zelf netjes moeten houden. Wanneer je met meerdere familieleden gebruik maakt van een badkamer is het fijn om deze slim in te richten. Hoe richt je nu een badkamer in voor de hele familie zodat iedereen er met plezier gebruik van kan maken? Ik geef tips!

Bergruimte in de badkamer

Wat echt onmisbaar is in een familiebadkamer is… bergruimte! Daar kun je niet genoeg van hebben. Bergruimte voor handdoeken maar ook voor extra tandpasta of shampoo zodat je nooit misgrijpt wanneer dit op is. Wanneer dit een centrale plek in de badkamer heeft kunnen kinderen dit zelf pakken. Een opstapje in de badkamer is ook heel handig voor de allerkleinsten wanneer ze hun tanden willen poetsen of handen willen wassen. Het opstapje kunnen ze ook gebruiken om in bad te stappen of om naar het toilet te gaan.

Kidsproof spiegel

Misschien houd je er niet meteen rekening mee maar de hoogte van de spiegel is ook iets om over na te denken. Jij als volwassenen kan hier misschien prima in kijken, voor kinderen wordt dat wat anders. Hang een spiegel zo’n 35 cm boven de wastafel. Zo voorkom je spatten op de spiegel maar kunnen de kinderen er wel goed in kijken.

Een douche, bad of allebei?

Kies je in een nieuwe badkamer voor een bad of douche of allebei? Wij hebben toch weer gekozen voor een bad. In onze badkamer maar ook in die van de kinderen. Van het bad wordt goed gebruik gemaakt. Met jonge kinderen vind ik het handig dat ze samen in bad kunnen en fris en schoon naar bed kunnen gaan. In een kleine badkamer kun je ook kiezen voor een douchebad, zitbad of bad met een afgeschuinde hoek.

Wanneer je oudere kinderen hebt is een douche weer handiger. Wanneer je kiest voor een stortdouche, kies dan ook altijd voor een handdouche. Je kan een douchekop kopen voor extra gemak.

Veiligheid voorop!

En vergeet niet… maak de familiebadkamer veilig! Denk aan een thermostaatkraan met een temperatuurbegrenzer. Heb je misschien ook gedacht aan een lichtrandje rondom de wc zodat ze ‘s nachts makkelijk de weg kunnen vinden? En afgeronde hoeken van de meubels voorkomt pijnlijke stootplekken.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen