Waar ben je naar opzoek?

KLM onder vuur vanwege beleid omtrent onbedekt borstvoeding geven

2 minuten lezen denise Denise Meijer
KLM onder vuur vanwege beleid omtrent onbedekt borstvoeding geven

KLM ligt onder vuur, omdat de luchtvaartmaatschappij aan moeders vraagt om zich te bedekken als ze hun baby borstvoeding geven tijdens een vlucht. Iets wat, zoals te verwachten, de nodige stof doet opwaaien op het internet.

Om een lang verhaal met ingesloten reactiekadertjes even achterwege te laten: De meeste ‘drama’ komt van mensen die het beleid van KLM niet kunnen waarderen. Laat ik hierbij ook nog even benadrukken: Er MAG gewoon borstvoeding gegeven worden in het vliegtuig! Maar omdat er nu eenmaal azijnzeikerds op de wereld bestaan die een blote borst aanstootgevend vinden. Probeert KLM iedereen tegemoet te komen door te zeggen van: “Doe het discreet.” Iets wat ik dus lang niet zo ‘belachelijk’ vind als de meerderheid van het web.

Geen begrip

In het openbaar borstvoeding geven is nog altijd een discussiepunt. Hoe bekrompen ik dat  ook vind. Het feit blijft echter een feit dat er nu eenmaal mensen zijn die niet hetzelfde kijken naar een moeder die borstvoeding geeft, als naar een baby die tevreden aan de fles sabbelt. Er zijn mensen die er ongemakkelijk van worden. Personen die denken dat borsten alleen maar bestaan om het mannelijk geslacht te behagen of er simpelweg vanuit een geloofsovertuiging geen begrip voor kunnen opbrengen.

Voor iedereen

In een vliegtuig, waar diversiteit bijna een gegeven is, is er een grote kans dat je zo’n iemand tegenkomt. Wat voor ongemakkelijke en zelfs onaangename situaties zorgt. Want wie ben jij om ‘zomaar’ jij boezem even bloot te gooien en wie is die Pipo die jou durft te vertellen hoe jij een baby te eten geeft!?

Noem mij maar gek, maar kan me dus heel goed voorstellen dat je als luchtvaartmaatschappij iets hebt van: “Daar zitten we niet op te wachten.” Dus wat doe je dan als een wereldwijd en rete-commercieel bedrijf? Je probeert iedereen tegemoet te komen, want een vliegtuig is tenslotte voor iedereen. Voor jou en je baby, maar ook voor al dat ‘gespuis’ wat zich onverhoopt ongemakkelijk voelt bij het zien van een baby aan de tiet.

Van het terras gestuurd

Ja, ook voor borstvoedende moeders, maar die worden daarom ook niet geweerd maar verzocht om dit zo discreet mogelijk te doen. En dan zelfs alleen nog als de situatie erom vraagt en het toelaat. In mijn ogen een meer dan redelijk verzoek. Zeker als je jezelf bedenkt dat er nog altijd vrouwen van het terras worden gestuurd omdat ze (onopvallend met een dekentje) een baby aan het voeden zijn.

Lees ook: 4 redenen waarom moeders in het openbaar geen borstvoeding mogen geven

Geen druppel minder

Dus wat kan het precies kwaad om een keertje te stoppen met ‘moord en brand te  schreeuwen’ en jezelf aan de regels te houden? Niemand die dan nog wat te zeuren heeft en iedereen geniet van een onbezorgde, ontspannen vlucht. Het hongerige kleintje zal er in ieder geval geen druppel minder om drinken als er een doekje half over het bolletje hangt. Dus waarom zeuren we zo?

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen