Waar ben je naar opzoek?

7 simpele tips om je ideale oppas aan huis te vinden

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
7 simpele tips om je ideale oppas aan huis te vinden

Wij zijn volgend jaar 12 jaar getrouwd en 16 jaar samen. Ondanks dat we al zo lang samen zijn hebben we het heel goed en leuk samen. Een relatie goed hebben en houden is wel hard werken en dat kunnen jullie alleen doen. Samen moet je ervoor zorgen dat je blijft werken aan je relatie en tijd voor elkaar neemt. Vooral dat laatste vinden wij heel belangrijk. Daarom plannen we ook vaker per maand een avondje in om samen wat te doen: naar de bioscoop, uit eten, naar vrienden toe of een drankje drinken in de stad. Het huis uit en samen op pad. Voor ons is dat makkelijk omdat we altijd wel opa’s en oma’s hebben die (een nachtje) op willen passen en we hebben een aantal hele fijne oppasmeisjes die we volledig vertrouwen. Maar hoe vind je nou je ideale oppas aan huis?

7 simpele tips om een oppas te vinden; je ideale oppas aan huis

Ik heb al verschillende moeders gesproken die dit ook graag zouden willen maar het niet doen omdat de voornaamste reden is dat ze geen goede oppas hebben. Ze hebben geen opa’s en oma’s in de buurt en vertrouwen hun kinderen niet toe aan een oppas. Dat kan ik goed begrijpen want het is ook wel een dingetje: je haalt een onbekende in huis die op je kinderen gaat passen. Daar moet je wel vertrouwen in hebben. In deze blog deel ik mijn simpele tips om een goede oppas te vinden en het vertrouwen ook te geven. Ik hoop dat je hier wat aan hebt en je dit kan helpen om ook op zoek te gaan naar een goede en fijne oppas zodat je ook eens een avondje de deur uit kan.

Tip 1: Een platform om babysitters te zoeken

Ken jij geen geschikte babysitter dan zou ik je adviseren om je in te schrijven op het platform Sitly. Dit is de grootste oppassite van Nederland waar ouders en babysitters elkaar ontmoeten. Je ideale oppas aan huis kan zomaar eens een paar straten verderop wonen. Via Sitly kom je in contact met de leukste oppassers in je eigen buurt. Dat is wel zo fijn. Jij vult in wat je zoekt en Sitly doet het werk voor jou. Neem vervolgens contact op met je match en leer elkaar kennen. 

Tip 2: Vraag om aanbevelingen

Als je denkt dat je een goede match hebt gevonden vraag je oppas to be dan om aanbevelingen. Heeft ze al eens ergens anders opgepast? Met welke leeftijden heeft ze ervaring? Het is helemaal niet gek om eens met iemand te praten waar je oppas ook oppast. Zo vind je voor jou de geschikte oppas.

Lees ook: 20x Date Night at home

Tip 3: Leer je oppas kennen

Neem tijd om je oppas te leren kennen. Laat haar al eens bij je thuis komen als jij er ook bent en de kinderen er ook zijn. Zo kunnen de kinderen ook aan haar wennen en leer je haar kennen: wat zijn haar hobby’s, wat voor opleiding doet ze, heeft ze een vriendje? En je kan meteen overleggen wat de verwachtingen over en weer zijn en wat ze zou willen verdienen. Op deze manier zie je ook meteen of het tussen de oppas en de kinderen klikt. Betrek dus ook vooral je kinderen bij deze kennismaking.

Tip 4: Zorg ervoor dat de oppas zich thuis voelt

Het is fijn wanneer er een goede match is tussen ouders, kids en de oppas maar zorg er ook voor dat de oppas zich thuis voelt. Geef haar een rondleiding door het huis, vertel haar waar ze alles kan vinden: waar liggen de luiers, waar vindt ze eten en drinken, hoe werkt het koffiezetapparaat en hoe krijgt ze de tv aan? Zorg ervoor dat ze zich comfortabel voelt en optimaal voor de kinderen kan zorgen. Het is ook fijn om een lijstje te maken met bedtijden, regels of wanneer de baby de fles moet hebben.

Lees ook: Date Night ideeën voor (vermoeide) ouders

Tip 5: Geef je kinderen eten voordat je vertrekt

Voor de oppas is het fijn als de kinderen gegeten hebben wanneer je vertrekt. Misschien zal dit niet altijd lukken maar zorg ervoor dat ze een (simpele) maaltijd achter de kiezen hebben. Het kan druk genoeg zijn voor de oppas, zeker wanneer er meerdere kinderen zijn. Als ze zelf zo weinig mogelijk hoeft te doen kan ze optimaal op de kinderen letten.

Tip 6: Betaal ze naar waarde

Wees niet gierig en betaal je oppas naar waarde. Een oppas zit er in haar vrije tijd en wil graag een zakcentje verdienen. Als je een oppas hebt gevonden waar jij en je kinderen blij van worden zorg er dan ook voor dat ze blijft. Geef haar een eerlijk loon als blijk van waardering.

Tip 7: Luister naar je kinderen

Vraag je kinderen hoe het was met de oppas. Luister naar je kinderen als ze vertellen hoe het ging. Maar luister ook naar je oppas en vraag altijd hoe het is verlopen. Bevalt een oppas niet of voelt het niet goed? Luister altijd naar je intuïtie zodat jij en je kinderen zich prettig voelen wanneer je de kinderen achterlaat bij de oppas. 

Het gaat allemaal om vertrouwen. Veel plezier met het vinden van een fantastische oppas, ik weet zeker dat je er veel plezier van gaat beleven. Geniet van je date avondjes, avondjes uit met vriendinnen, sportavondjes en me-time en ‘thank me later’.

Dit is een gesponsorde blogpost | Photo by Lina Kivaka from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen