Waar ben je naar opzoek?

Tips van een expert om een meisje te krijgen

3 minuten lezen Marian Alons
Tips van een expert om een meisje te krijgen

Eerder schreef ik al over de bakerpraatjes zoals de Shettles methode, de vorm van je buik, pH-waarde en de Chinese geslachtskalender. Ik sloot af met het nieuws dat als jij al twee of meer kinderen hebt van hetzelfde geslacht, je bij een volgende zwangerschap meer kans hebt op een kind van hetzelfde geslacht. Hoe kan dit? En als jij na twee dochters nu heel graag een zoon wilde? Of juist verlangt naar een dochter!

Lees ook: Do’s & don’ts om het geslacht van je baby te beïnvloeden

Hier zal ik een tipje van de sluier oplichten.

Verlaag je vruchtbaarheid en conditie. Ja echt, je vruchtbaarheid heeft alles te maken met het geslacht van jullie kindje. Niet alleen van jou, maar ook die van je man. PCOS is hierbij een uitzondering, dit neigt juist meer naar zoons. Dit is ook het geval met IVF, waarbij statistisch gezen meer jongens uit voortkomen. Een paar simpele stappen om de vruchtbaarheid te verlagen zijn:

Een warm bad nemen

Wanneer je graag een kindje wil, wordt vaak geadviseerd om warme baden te vermijden. Dit om je vruchtbaarheid te verhogen. Maar als jij goed vruchtbaar bent, kan een warm bad geen kwaad. Sterker nog, het is in het voordeel van een dochter! Dus als jij verlangt naar een kleine meid, geniet dan regelmatig van een warm bad met lekker veel badschuim. Dat op zich is al een heerlijke traktatie als moeder! En nu heb je ook nog eens een goed excuus! Ook voor je man helpen warme baden of douchen om zijn vruchtbaarheid omlaag te brengen. Niet veel, maar alle beetjes helpen.

Regelmatig een tripje naar de sauna

Hetzelfde geldt voor de sauna. In de sauna rijzen de temperaturen soms de pan uit. Ik hou het er in elk geval niet lang vol. Zou dat de reden zijn dat ik twee zoons heb? Nee, dat zeker niet. Maar net als bij een warm bad, helpt de warmte van de sauna om je lichaamstemperatuur te laten stijgen. In het voordeel van een dochter!

Lees ook: Dit moet je doen om een meisje te krijgen (of een jongetje)

Laat je partner strakke broeken en onderbroeken dragen

Ook hier wordt vaak geadviseerd om voor de vruchtbaarheid en het verhogen daarvan, de man losse en ademende broeken te laten dragen. Je voelt ‘m al aankomen natuurlijk: ga de boel niet afknellen, dat is nergens voor nodig en hij zal het je niet in dank afnemen.

Fietsen

Fietsende mannen krijgen vaker dochters. Door de wrijving en warmte van het fietszadel op zijn edele delen, gaat zijn vruchtbaarheid ietsje omlaag. Nogmaals, niet veel, maar ietsje en alle beetjes helpen echt.

De Gender Balance methode

Bovenstaande tips zijn afkomstig van de Gender Balance methode. Let op: ze lichten enkel een tipje van de sluier op! Dit is geenszins voldoende om echt kans te maken op een dochter! Deze methode bestaat vooral uit een dieet, beweging, bepaalde vitamines, timing van de conceptie (en hierbij nadrukkelijk geen Shettles) en vele andere facetten die van groot belang zijn bij het bepalen van het geslacht. Het is geen toeval dat jij meerdere zoons (of dochters hebt). Jij hebt een levensstijl die in het voordeel is van zoons of dochters. Ik schreef er een blog over.

En het goede nieuws is, is dat jij op elk moment kan besluiten om je levensstijl om te gooien. Soms onbewust, maar bij Gender Balance doen we dit bewust. Omdat jij, om welke reden dan ook, verlangt naar een kindje van een specifiek geslacht. No shame in that! Sterker nog, ik begrijp je gevoel en verlangen maar al te goed. Dat neemt niets weg van de liefde die wij voor onze andere kinderen voelen. Het is een stukje compleetheid, het willen ervaren van beiden geslachten. En dat is oké.

Leonie van Noort is getrouwd en moeder van 3, een meisje in haar hart en twee jongens in haar armen. In 2016 richtte zij Gender Balance op, om andere koppels te begeleiden naar het verwekken van een zoon of een dochter. Kijk op Genderbalance.nl voor meer informatie.

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen