Waar ben je naar opzoek?

10 Feitjes over kinderen die geboren zijn in augustus

3 minuten lezen Marian Alons
10 Feitjes over kinderen die geboren zijn in augustus

Wist jij dat kinderen die in augustus geboren zijn goede leiders zijn? Ze zijn zelfverzekerd, slim maar ook moeilijk. Maar niet ieder kind is gelijk en dus gaat het om de vergrote kans dat… Misschien herken je jezelf wel in de punten of je kind!

1. Zelfverzekerd en goed georganiseerd

Als je in de maand augustus geboren bent heb je een Maagd of een Leeuw als sterrenbeeld. Astroloog Athena Perrakis vertelt: “Leeuwen zijn zelfverzekerd. Het zijn sterke mensen, zowel fysiek als mentaal. Ze weten goed wat ze willen. Daarnaast zijn ze erg trots en charismatisch.” En Maagden dan? “Zij zijn heel georganiseerd, precies en hebben oog voor details. Ze zijn betrouwbaar, slim en praktisch. Ook zij zijn charismatisch, maar zij zijn het meer ‘stil’.”

2. Geboren leiders

Schrik niet als jouw boss baby in augustus is geboren. Kinderen die geboren zijn in augustus eindigen meestal aan de top. Perrakis: “Ze zijn van nature goede leiders omdat ze zelfverzekerd zijn en charisma hebben.” 

3. Minder psychische ziektes

Onderzoek heeft aangetoond dat kinderen die geboren zijn in de winter een grotere kans hebben op psychische gezondheidsproblemen, waaronder depressie en schizofrenie. De onderzoekers weten niet zo goed hoe dit kan. Sommigen beweren dat het komt doordat die kinderen een tekort aan vitamine D hebben en dat dat een negatief effect heeft op de ontwikkeling van de hersenen.

Lees ook: Vitamine D tekort tijdens zwangerschap? Meer kans op autisme!

4. Gezelschap van andere Augustus-baby’s

In welke maand is je partner geboren? Is hij of zij ook een Leeuw of Maagd? Volgens Perrakis is het een goede combinatie: “Leeuwen zijn gepassioneerd en Maagden zijn goed in communicatie en coördinatie.” Ze vindt het een goede balans. “Er zijn inderdaad veel Leeuwen-Maagden-koppels. Ze vullen elkaar aan.”

5. De Gladiool

Wist jij dat er zoiets was als een geboortebloem? Dé bloem van augustus is de gladiool. Het staat voor kracht en morele integriteit. Door de zwaardvormige bladeren geef je met een boeket met gladiolen een ‘piercing in het hart van de ontvanger met passie.’

6. Minder romantisch met Vissen en Waterman

We zeggen niet dat het onmogelijk is, maar een relatie met iemand met het sterrenbeeld Vissen of Waterman is extra uitdagend. Met deze sterrenbeelden hebben Maagd en Leeuw de minste overeenkomsten. “Het wordt een uitdagende relatie”, aldus Perrakis.

Lees ook: Waarom een relatie hard werken is

6. Verwerkt in november

Waarschijnlijk ben je als augustuskind verwekt in november. In die wintermaand zijn je ouders van bil gegaan. (Oké, sorry voor dat beeld)

7. Slimme, maar moeilijke kinderen

Omdat augustuskinderen sterke persoonlijkheden hebben, kan dat als lastig worden ervaren. “Leeuwen en Maagden zijn allebei slim. Al vanaf de geboorte lopen ze voor op de ontwikkeling.”, zegt Perrakis. En als je die intelligentie koppelt aan hun passie en doorzettingsvermogen… Ze waarschuwt: “Ouders van augustuskinderen zijn gewaarschuwd: wees voorbereid dat jij niet alleen je kinderen wat gaat leren, maar zij jou ook vooral!”

8. Problemen op school

Oké, de kinderen die in augustus zijn geboren zijn niet perfect. Volgens onderzoek uitgevoerd door Institute for Fiscal Studies, hebben de kinderen het vaak moeilijk in de klas omdat ze de jongste zijn. Ze lopen vaak een beetje achter, vergeleken met hun ietwat oudere klasgenootjes.

Lees ook: Is papa wat ouder, dan is z’n zoon slimmer!

9. Ze houden van de spotlights

Kijk maar eens naar de geboortemaand van je favoriete acteur/actrice of zanger(es). Grote kans dat het een augustuskind is. Leeuwen bevinden zich namelijk graag in een creatieve omgeving, waarbij ze niet vastzitten aan allerlei regels.

10. Goede leraren

In de toekomst is er een vergrote kans dat jouw augustuskind een goede leraar wordt. Van nature heeft het namelijk goede leiderschap-kwaliteiten. “Ze hebben een soort natuurlijke autoriteit”, aldus Perrakis.

Bron: GoodHouseKeeping  – Bron hoofdabeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen