Waar ben je naar opzoek?

“Waarom? Hoe? Waar? Wat?” Dit is waarom nieuwsgierigheid goed is!

1 minuut lezen Marian Alons
“Waarom? Hoe? Waar? Wat?” Dit is waarom nieuwsgierigheid goed is!

Hoe werkt dat?” “Waarom is dat zo?” “Wat is dat?” De waarom-fase kan hartstikke irritant en vervelend zijn, het antwoord is ‘daarom’ en daarmee klaar. Volgens onderzoekers moeten we ons niet ergeren aan de vele vragen en de nieuwsgierigheid van onze kinderen. Dat is juist een goed teken!

Onderzoekers beweren namelijk dat kinderen die er nieuwsgierig zijn en veel vragen stellen ook veel meer onthouden van dat wat je ze verteld. Ze onthouden beter dan kinderen die weinig vragen stellen. Eigenlijk best logisch, denk maar eens terug aan jouw schoolperiode. De vakken die je leuk vond en waar je nieuwsgierig naar was, haalde je waarschijnlijk hogere cijfers op, dan de vakken die je geen malle moer konden schelen.

Lees ook: Op vakantie gaan maakt je kind slimmer

Maar de onderzoekers konden ook iets anders aantonen. Kinderen die nieuwsgierig zijn, zouden niet alleen de leuke en interessante dingen beter onthouden, maar ook de saaie en onbelangrijke dingen.

Slimme kinderen

Daarnaast onderzochten de onderzoekers ook nog wanneer de kinderen dan het het meest nieuwsgierig zijn. Hier kwam geen duidelijk antwoord op, omdat dit per kind afhankelijk is. Het hangt af van leeftijd, erfelijke factoren en of de kinderen stress hebben.

Dus voortaan beantwoord je de vragen van je kinderen netjes (in plaats van: “Vraag dat maar aan papa”). Beter stimuleren we het juist, want ja, dan krijgen we slimme, alwetende kids.

BronCell  – Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 10 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 10 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 10 maanden geleden
  • 4 minuten lezen