Waar ben je naar opzoek?

Tip om vanuit huis te werken: start een wasservice aan huis!

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Tip om vanuit huis te werken: start een wasservice aan huis!

Ik heb regelmatig (online) gesprekken met moeders die vanuit huis willen werken. Zeker nu de kosten van de kinderopvang de pan uit rijzen. Omdat ik ook vanuit huis werk en een eigen bedrijf heb vragen moeders of ik een idee heb wat zij vanuit huis kunnen doen. Of hoe ze een blog moeten starten! Er zijn zoveel dingen die je vanuit huis kunt doen, waar ik later eens op in wil gaan, maar in deze blog wil ik één specifiek idee met jullie delen waarvan ik denk dat er genoeg vraag naar is maar nog onvoldoende aanbod. Dit bedrijf kun je als moeder heel goed vanuit huis starten. Het is een baan die elke moeder past en je kunt het gewoon doen wanneer je kinderen thuis zijn.

Start een wasservice aan huis!

Ik heb een geweldig idee waar jij je voordeel mee kan doen: `
start een wasservice aan huis!

Ondanks dat er veel moeders vanuit huis willen werken zijn er nog steeds moeders die het fijn vinden om een baan buiten huis te hebben en soms ook gewoon 40 uur per week werken. Het nadeel vinden deze moeders dat er nog een huishouden gerund moet worden want dat gaat niet allemaal vanzelf. En wanneer je kinderen hebt weet je dat de wasberg vaak ook nog eens enorm is. Die bergt verdwijnt ook niet vanzelf…

Ben jij nou die moeder die graag vanuit huis wil werken maar geen idee heeft wat je moet doen? Start jij dan een wasservice vanuit huis! Verdien door de vuile was van een ander te wassen, te strijken, op te vouwen en weer op te laten halen. Het is echt een heel simpel idee, waar je weinig voor nodig hebt en wat jouw leven kan veranderen door extra inkomen te generen door vanuit huis te werken.

Is wassen en strijken je hobby?

Je eigen was doe je toch ook gewoon wanneer je kinderen wakker zijn en om je heen spelen? Waarom zou je de was van een ander er dan ook niet bij kunnen doen? En het is helemaal niet erg wanneer je geen hekel hebt aan het doen van de was. Voor sommige vrouwen is strijken zelfs een hobby en werkt het rustgevend (ik kan het mij niet voorstellen maar daarom ben ik blij dat andere het wel leuk vinden…).

Je stopt de was in de wasmachine en de machine doet het werk. Daarna hang je het op, stop je het in de droger en je wacht tot het droog is om het te strijken en op te vouwen.

Goed om te weten voordat je start

Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen waar je aan moet denken (en die je nodig hebt) als je een wasservice aan huis begint. De grootste pré is wel dat je wassen / strijken / vouwen leuk vindt en je ook verstand hebt van verschillende wasprogramma’s, je etiketten in kleding kunt lezen en daarna kunt handelen en vlekken verwijderen / behandelen. Denk verder ook aan:

 1. Je moet je laten inschrijven bij de Kamer van Koophandel.
 2. Je moet een BTW nummer aanvragen en een rekening openen.
 3. Je moet je administratie bijhouden en facturen schrijven.
 4. Je moet een planning maken.
 5. Het is handig om waszakken mee te geven aan klanten zodat ze jou hun vuile was kunnen brengen en jij niet in de war raakt met de was van een ander.
 6. Je hebt wasmanden nodig om de was te sorteren.
 7. Je hebt huishoudelijke apparaten nodig om je werk te verrichten: een wasdroger, een wasmachine, strijkijzer, strijkplank.
 8. Je moet wasmiddel inkopen.
 9. Je hebt wasrekken nodig om de was op te kunnen drogen en ook kledinghangers.
 10. Je moet jezelf op de markt zetten en ook online vindbaar zijn, visitekaartjes laten drukken en op Social Media actief worden.
 11. Je moet een website maken met verschillende pakketprijzen: fijne was, vlekken behandelen, beddengoed en handdoeken wassen, strijken, opvouwen. En misschien wil je wel abonnementen aanbieden zodat men keer op keer weer bij jou terugkomt.
 12. Natuurlijk moet je ook denken aan je kosten van elektriciteit, water, wasmiddel en vlekkenspray (en dit verwerken in je prijs).
 13. Je hebt eigenlijk weinig risico maar denk er wel even aan dat het soms fout kan gaan met het wassen van een kledingstuk. Dit zou je dan moeten vergoeden. Kijk goed na of je hier een verzekering voor af kan sluiten of dit wellicht in je prijs mee kan nemen mocht het een keer fout gaan! Zorg er ook goed voor dat je de afspraken duidelijk op papier hebt staan.

Weinig investeren en geen risico

Het voordeel van het opstarten van een wasservice aan huis is dat je weinig hoeft te investeren om dit te beginnen. Tevens is er weinig risico want als het niet loopt dan kun je er ook zo mee stoppen en je kunt het in een relatief korte tijd opzetten. Het is een baan die elke moeder past! Doe jij binnenkort de was van een ander en verdien jij daar je geld mee? Ik ben benieuwd!

Deze blog bevat affiliatielinks.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen