Waar ben je naar opzoek?

Laten wij moeders het goede voorbeeld zijn voor onze meisjes! 

4 minuten lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Laten wij moeders het goede voorbeeld zijn voor onze meisjes! 

Ik ben een moeder van twee dochters. Wat mij de laatste jaren vooral heel duidelijk is geworden is dat ik een belangrijke rol speel in het leven van mijn dochters. Vooral mijn oudste dochter bekijkt heel goed wat ik doe en hoe ik iets doe. Zij is erg gevoelig en kan snel beïnvloed worden door anderen. Ik ben mij ervan bewust dat ik een goed voorbeeld voor mijn dochters moet zijn omdat ze van mij veel gaan leren. Daarvoor moet ik zelf ook sterk in mijn schoenen staan, positief zijn en zelfvertrouwen hebben. Dat is iets waar ik het laatste jaar ook extra bewust mee bezig ben. Om een goed voorbeeld te zijn voor mijn dochters! En vandaag, op Wereldmeisjesdag, staan we daar samen met Barbie even bij stil!

Je komt ver met een positieve instelling

Door mij niet al te makkelijke jeugd ben ik geworden wie ik ben. Uiteindelijk heb ik er veel van geleerd. Onder andere discipline en doorzettingsvermogen. Door mijn doorzettingsvermogen ben ik gekomen waar ik nu sta en probeer ik een positieve instelling erop na te houden. Dit is ook iets wat ik uit wil dragen naar mijn dochters. Vandaag is het Wereldmeisjesdag en dat houdt in dat wij ervoor willen staan dat meisjes zich, overal ter wereld, kunnen ontwikkelen en dezelfde kansen kunnen krijgen. Zonder geconfronteerd te worden met geweld en dat ze met respect behandeld worden.

Elk meisje dezelfde kansen

Ondanks de lange weg die ik moest gaan om mijn PABO diploma te krijgen zat ik niet op mijn plek in het onderwijs. Ik werd moeder en ik begon een blog. Zomaar. Omdat ik altijd al bezig was met blogs, websites bouwen en Social Media. Ik vond het super interessant. Die hobby (het bloggen) liep uit de hand en daar was Love2BeMama. Ik kwam in de positie dat ik mijn baan op kon geven, thuis kon blijven bij mijn kinderen en een eigen bedrijf op kon bouwen en ik ging ervoor. Gesteund door mijn man en met de drive die ik had heb ik Love2BeMama uit laten groeien tot een groot platform.

Doordat het voor mij een lange weg was besef ik meer hoe belangrijk het is als je kunt doen wat je wil. Wat zou het fijn zijn als alle meisjes, over de hele wereld, dezelfde kansen krijgen. Dat ze zeggenschap krijgen over hun eigen lijf en leven en kunnen beslissen over hun toekomst en de wereld om hun heen.

Wees het goede voorbeeld als moeder

Wat ik belangrijk vind is om als moeder het goede voorbeeld te geven. Als ik als moeder het bijltje erbij neergooi dan breng ik dat over op mijn dochters. En dat is niet wat ik wil! Er zijn een aantal aantal dingen die ik mijn dochters sowieso bij wil brengen, die ik belangrijk vind wat een meisje moet leren en weten:

 1. Ik wil mijn dochters leren dat echte schoonheid niet is wat de wereld zegt dat het is. Je hebt vrouwen in allerlei soorten, maten, stijlen, huidskleuren en beroepen. Het ideaalbeeld waaraan je zou moeten voldoen is niet reëel. Je bent zoveel meer en iedere vrouw is mooi zoals ze is! Ik vind het zo fijn dat daar nu ook steeds meer aandacht aan wordt besteedt. Het bekende rolmodel Barbie gaat daar ook in mee. Zij willen aandacht besteden aan goede rolmodellen in alle kleuren en maten. Hoera!
 2. Als vrouw kun je worden wat je wil. Helaas worden meisjes nog steeds achtergesteld, puur omdat ze een meisje zijn. Laat je daar niet door belemmeren en ga voor wat jij wil, zonder belemmeringen. You Can Be Anything!
 3. Werk aan je zelfvertrouwen want zelfvertrouwen straalt zoveel kracht uit! Met zelfvertrouwen kom je heel ver. 
 4. De mogelijkheden in deze wereld zijn oneindig. Ook al lijkt het voor een vrouw soms heel moeilijk, zet door en ga voor wat jij wil. De wereld ligt aan je voeten. Vandaag is het WereldmeisjesdagOmdat ik het zo belangrijk vind dat meisjes en vrouwen met hun ‘girlpower’ kunnen worden wat ze willen zijn: You Can Be Anything! Elk meisje moet haar dromen waar kunnen maken zonder belemmeringen. Als moeder hebben jij en ik hier een belangrijke rol in.
 5. Als vrouw mag je emoties hebben en ze laten zien. Ik laat ze ook aan mijn dochters zien. Het is niet erg om te huilen. Als vrouw zijnde krijg je te maken met zoveel factoren die je emoties kunnen beïnvloeden: hormonen, ongesteldheid, zwangerschap, verliefdheid.
 6. Maak vriendschappen en bouw aan echte relaties. Het is fijn om goede vriendinnen te hebben waar je een band mee op kan bouwen.

Leef je dromen

Meisjes overal ter wereld moeten dezelfde kansen krijgen. Barbie wil hieraan meewerken en met hun verschillende Barbiepoppen in alle maten, stijlen, huidskleuren en beroepen laten zien dat alle meisjes ter wereld kunnen worden wat ze willen zijn. Barbie staat op voor deze meisjes op Wereldmeisjesdag! Wanneer je dochter met een Barbiepop speelt kan dit bijdragen aan hun zelfvertrouwen en verbeeldingskracht. Barbie wil een inspiratiebron zijn voor meisjes en uitdragen ‘You Can Be Anything’. Ook een meisje kan alles worden; van astronaut tot chef-kok.

Laten wij moeders het goede voorbeeld zijn voor onze meisjes! 

Dit is een gesponsorde blogpost.

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 10 jaar. Wij wonen sinds 2,5 jaar op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao. Op dit moment starten mijn man en ik een nieuw online bedrijf: Het Investeringsplan!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 1 jaar geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 1 jaar geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 1 jaar geleden
 • 4 minuten lezen