Waar ben je naar opzoek?

Tip: hoe douchen met mijn mini weer relaxt werd

2 minuten lezen bianca-ochse Bianca Ochse
Tip: hoe douchen met mijn mini weer relaxt werd

Wij hebben een fijne badkamer, maar een bad hebben we niet. Dat heb ik nooit gemist, ik ben zelf niet zo heel erg van het badderen, maar met kinderen is het toch verrekte handig. Wij moeten het dus met een douche doen en dat is niet altijd even makkelijk…

Douchen met mijn mini

Zodra je beeb het babybadje of de tummytub is ontgroeid kom je voor een totaal nieuwe uitdaging te staan: hoe krijg je je kleine schat schoon?!

Vanaf het moment dat ze zelf hun avondmaaltijd naar binnen willen schuiven, wordt het alsmaar moeilijker. Hele spaghettislierten verdwijnen hier in mijn zoon zijn wilde haardos. Dus na het eten moet er toch iets gebeuren.

Ken je dat? Je staat in de badkamer met je mini die dus echt gedoucht moet worden. Handig, dan douche je even samen denk je, ben je beide meteen klaar

Niet de oplossing

Maar je kleintje draait zich in allerlei bochten, probeert zijn (of haar) eerste stapjes in de natte en gladde douche te zetten en jij probeert ondertussen ook nog even je eigen haar te wassen. Nope. Niks handigs aan.

Hetzelfde geldt eigenlijk als jij wel je kleren aanhoudt en die kleine smurf probeert schoon te spoelen. Mij lukte het niet zonder waterballet waarbij ik zelf vaak het onderspit dolf.

Lees ook: Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?

Dé gouden tip

Nou ik heb een tip voor je die je leven een stuk relaxter maakt. Nou ja, in de badkamer dan.

Men neme een Ikea kinderstoel, ja die van plastic die je bij elk restaurant in Europa terugvindt: de ANTILOP van € 14,95.

Die zet je dus gewoon in de badkamer.

En op het moment dat je een schoon kind wil, plaatst je je eigen Floddertje in de stoel, zet je hem of haar met stoel en al onder de douche en heb je je handen vrij!

Geen slipgevaar meer, no more gewring in allerlei rare bochten. Nee vanaf nu is het relaxt.

Ikea kinderstoel

Lees ook: Lifehack babyrompers: zo gebruik je de babyromper!

Super simpel

Uit gedoucht: wikkel dan je baby met stoel en al in een badcape. Je hebt nu even de tijd om jezelf aan te kleden. Ben je klaar, dan pluk je je kind uit de stoel en kun je frisgewassen en ontspannen je kind afdrogen.

Als dat geen goede tip is; douchen met mijn mini werd weer relaxt. Op naar de IKEA!

Photo by Georgia Maciel from Pexels

Bianca Ochse

Ik ben Bianca, 38 jaar en trotse moeder van vier kinderen van 12, 7, 5 en 1 jaar oud. Ik ben zelfstandig ondernemer en met mijn bedrijf B. At The Office adviseer, ondersteun en faciliteer ik diverse organisaties. Ik ben dol op reizen, koken en lekker eten maar ook op creatief bezig zijn, persoonlijke ontwikkeling en natuurlijk op mijn man en kinderen.

Reacties
  • Jacqueline zei

    Super tip bianca! Ga ik onthouden. Straks alleen nog maar een douche en een kleinzoon die ook heerlijk kan eten en knoeien☺ groetjes en knuf van Jacqueline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen