Lifehack babyrompers: zo gebruik je de babyromper!

Rompers voor baby’s; jarenlang heb ik ze gebruikt. Aan, uit. Weer een schone aan. Tientallen rompers letterlijk versleten. En al die rompers hebben een handigheidje. Heel veel moeders (to be) blijken deze handigheid helemaal niet te kennen. Daarom ga ik het je nu vertellen! We kennen het allemaal wel; een spuitluier. Van billen tot nek onder de poep. En dan moet je nog zo’n romper uittrekken. Alles onder de schijt. Maar… Wist jij dat wanneer je kindje tot zijn nek onder de poep zit je, zonder jezelf en je kind er nog meer onder te smeren en je handen vies te maken, de romper heel makkelijk uit kan trekken? Een lifehack babyrompers voor moeders.

Spuitluiers en poep in de haren

Deze lifehack zou iedere moeder moeten kennen. Want je bespaart je een hoop gesmeer en je aankleedkussen blijft waarschijnlijk gewoon schoon. Dit had je altijd al willen weten!

Mocht je je ooit afgevraagd hebben waarom rompertjes van die schouders met overlap hebben; nou ik ga je vertellen wat daar de handigheid van is.

Schiet jij volledig in paniek bij de geur van een volle luier? En al helemaal als je ziet dat hij doorgelekt is? Hoe ga je dit verschonen zonder dat alles eronder komt te zitten? De meeste moeders trekken het rompertje over het hoofdje uit waardoor de rug, nek en het haar volledig besmeurd worden. In het ergste geval kan je baby daarna meteen in bad.

Vanaf nu hoeft dat niet meer want deze lifehack gaat je leven beter maken. Als je straks weet wat je nu nog niet wist zou je hopen dat iemand je dit had verteld vanaf de eerste poepluier. De kraamverzorgster, je zus, moeder, vriendinnen.  

Lifehack babyrompers

De schoudertjes van de rompertjes zijn dubbel omdat je dan met één hand het rompertje langs de armpjes naar beneden uit kan trekken. Arm voor arm en dan zo via de beentjes uit kan doen! Vanaf nu hoef je dus ook geen romper meer kapot te knippen omdat je baby weer eens een spuitluier heeft. Ook voorkomt het dat je je baby meteen in bad moet doen.

Helaas maakte ik pas kennis met deze lifehack na jaren vieze spuitluiers verschoond te hebben. Hopelijk kan ik met deze lifehack nu al moeders informeren zodat ze er niet te laat achterkomen…

Lifehack babyrompers

Nog een lifehack

En… kende je deze de luier lifehack al?

➡️ Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?

Kelly Wildschut

Ik ben Kelly en trotse mama van twee kanjers van 11 en 5 jaar.  Mijn vriend en ik hebben een goede relatie, helaas wel op afstand. Door hem mag ik ook om de zoveel weken genieten van de gezelligheid van zijn zoon van 12. Ik ben mantelzorger voor mijn oudste zoon. Dit is zwaar en mooi tegelijk en zorgt voor veel diversiteit gedurende de dag. Ik hou van de natuur, de Spa, lezen en fotograferen. Verder schrijf ik blogs voor de hersenstichting over de ziekte van mijn zoon.

Nog geen reacties

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.