Waar ben je naar opzoek?

Thuis echo’s maken: overdreven of een leuk extraatje?

2 minuten lezen Marieke Macquiné
Thuis echo’s maken: overdreven of een leuk extraatje?

Kon je een aantal jaren geleden, zelf thuis naar het hartje luisteren van je kindje, kun je nu al echo’s thuis maken met de babywatcher. Maar is het gezond om op ieder gewenst moment een echo te kunnen maken van je kindje? Is het wel veilig? Waar worden de beelden opgeslagen en waar worden ze voor gebruikt? Allemaal vragen welke door mijn hoofd schieten, bij het lezen van een artikel over deze mooie uitvinding.

Veilig?

Is het gebruik van dit apparaat wel veilig voor je kindje? Het zijn immers stralingen welke worden gebruikt om een echo te kunnen maken! De consumentenbond heeft dit uitvoerig getest en volgens jarenlange wetenschappelijke studies, is de babywatcher veilig in gebruik. De 2D-echo, welke je maakt met de babywatcher is onschadelijk voor je kindje. Er zijn verschillende richtlijnen voor het gebruik van de babywatcher, zo duurt een echo maximaal 10 minuten en kan je er maximaal 3 per dag maken.

Lees ook: Extra echo: nuttig, of meer druk?

Opslag

Omdat het apparaat wordt gehuurd, was ik erg nieuwsgierig naar de opslag van de echo’s. Je wilt niet dat de echobeelden van jouw kleine op internet komen te staan. Op de website wordt aangegeven dat je het apparaat koppelt aan jouw eigen computer. De beelden en filmpjes worden alleen op jouw eigen computer opgeslagen en zijn niet toegankelijk voor derden. Dat is dus een zorg minder, mits je jouw computer goed beveiligd hebt!

Huren

Een babywatcher kun je al huren voor 3 dagen of voor een langere periode. Dit kan zowel via de eigen website van babywatcher als via de Kruidvat. Wat leuk is, is dat je een cadeaubon kunt geven aan een zwangere dame. Het huren van het apparaat is natuurlijk niet gratis en zo heb je een origineel cadeau voor tijdens de zwangerschap.

Voordelen

Je kunt op ieder gewenst moment een echo van je kleintje maken. Vond ik het eerst een tikkeltje overdreven, moet ik toegeven dat ik nieuwsgierig ben geworden! Want wanneer mijn buik alle kanten op beweegt en de kleine daar binnen een dansje doet, zou ik best wel eens willen meekijken. Een ander voordeel is dat je zeker een aantal mooie beelden hebt van je kleintje. Vallen de echofoto’s van de verloskundige tegen, kun je op deze manier in de herkansing. In de bijgeleverde beschrijving staan een aantal goede tips, zodat je zelf een optimale echo kunt maken. En wanneer je vriend/man niet altijd mee kan naar de afspraken, kun je op deze manier toch nog samen genieten van een echo.

Lees ook: Wat als er op de echo iets niet goed blijkt te zijn? Het overkwam Laura.

Nadelen

Je kunt de echo’s thuis laten maken vanaf 14 weken. In principe is een zwangerschap ‘veilig verklaard’ vanaf 12 weken. Het apparaat is niet bedoeld om medische zaken te bekijken, hiervoor moet je toch echt voor naar een gynaecoloog of verloskundige. Maar wat als… Wat als je zelf een echo maakt en je ziet geen kloppend hartje, of iets anders vreemds? Toch iets wat ik wel erg spannend zou vinden!

Wat vinden jullie van de babywatcher?

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen