Waar ben je naar opzoek?

“Ik dacht dat er belletjes knapten in m’n buik, maar ik bleek 24 weken zwanger.”

2 minuten lezen Marian Alons
“Ik dacht dat er belletjes knapten in m’n buik, maar ik bleek 24 weken zwanger.”

Ze dacht dat ze misschien niet zwanger kon worden. Voor onderzoek ging Déanne(32) naar het ziekenhuis om daar tot de ontdekking te komen dat ze al 24 weken in verwachting was! Haar dochtertje (nu 4) zette haar hele leven op de kop!

Al jaren slikte ik de pil. Ik werd opeens niet meer ongesteld en was bang dat ik misschien helemaal niet zwanger zou kunnen worden. Daarom besloten m’n vriend en ik naar de voortplantingsgeneeskunde toe te gaan. De gynaecoloog vroeg of m’n vriend even wilde zitten: “Ik voel een hoofdje. En het is ook geen klein hoofdje.” Ik bleek al 24 weken in verwachting te zijn.

Lees ook: Was jouw zwangerschap gepland?

Daarna ging het allemaal erg snel. We hadden nog 1 dag om te bepalen of we het wilden houden. We wisten wel dat we een kindje wilden, maar nu hadden we nog niet zo gepland. Gesteund door onze vrienden en familie, besloten we om ervoor te gaan. Binnen no time was een babykamer ingericht en waren we klaar voor de komst van de kleine.

Belletjes in m’n buik

Achteraf gezien was het misschien wel duidelijk te zien dat ik al zwanger was. Toen ik er achterkwam paste ik meteen in de zwangerschapsbroeken van m’n zus. Voor m’n prikkelbare darm ging ik naar de huisarts. Volgens hem was het gekke gevoel in m’n buik belletjes die knapten. M’n kindje schopte in m’n buik en ik dacht dat het belletjes waren.

Na de geboorte van ons dochtertje slikte ik weer de pil. Momenteel gebruiken we geen anticonceptie. Als we vrijen, gebruiken we dan een condoom. Omdat we nog wel een kinderwens hebben, treffen we nog geen definitieve maatregelen zoals sterilisatie. Na een tweede kindje zou ik een spiraaltje laten zetten.

Lees ook: Die 1% dat de pil niet werkt, die kans is maar heel klein. Toch?

Ik ben er wel achtergekomen dat de zwangerschap niet voor niks 9 maanden lang duurt. Naast lichamelijke klachten, is het ook psychisch heel zwaar. Een kindje zet je hele leven, op een positieve manier, op de kop! Tijdens de zwangerschap heb ik me eigenlijk heel goed gevoeld, na de geboorte heb ik wel last gehad van slaapproblemen. Andere moeders die (ongeveer) hetzelfde meemaken, zou ik willen adviseren om goed hun rust te pakken en echt te genieten van je zwangerschap. Het vliegt voorbij!

gezin familie baby kind pil

 

Bron foto: eigen afbeelding    –   Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen