Waar ben je naar opzoek?

Stop met hollen, vliegen, razen

2 minuten lezen tilda Tilda Timmers
Stop met hollen, vliegen, razen

Wanneer je als moeder alle ballen in de lucht moet houden, is het vaak moeilijk om even pas op de plaats te maken voor jezelf. Het leven raast aan je voorbij en je hebt amper tijd om stil te staan bij wat er allemaal gaande is. Als je net bevallen bent, wordt je overweldigd door alles wat je moet onthouden, door het slaapgebrek en de rondrazende hormonen.  Je staat eigenlijk constant in de survival stand . Maar ook als je meerdere kindjes hebt of kinderen die al wat ouder zijn, is dit een terugkerend probleem.

We zijn constant aan het hollen, vliegen, razen. Maar tijd om bewust stil te staan bij die eerste mooie tekening die je zoon of dochter gemaakt heeft, is er vaak niet. Of om bewust te genieten van de lekkere warme maaltijd die je bereid hebt. Want je hoofd is alweer bezig met wat daarna moet gebeuren: de was moet nog opgevouwen, mijn kindje(s) moet(en) zo in bad, dan naar bed en ik moet ook nog de keuken schoonmaken. Het is never ending.

Maar wat als je nu eens kon leren, om meer te genieten van wat het leven je te bieden heeft? Wat, als je wel bewust kan leren genieten van dat kopje thee op de bank, als je kinderen bijvoorbeeld een dag op de opvang zijn. In plaats van de wervelwind in je hoofd te volgen. Of de enorme to do lijst die je nog af moet werken, maar gewoon genietend van het feit dat je even tijd voor jezelf hebt. Klinkt goed, toch?

Ik leer moeders om meer Mindfull in het leven te staan. En dat heeft niet alleen te maken met meditatie, maar ook met zelfbewust worden. Wat denk ik eigenlijk de hele dag? In welke gemoedstoestand bevind ik me? Voel ik me blij? Of juist niet?

Als je meer bewust gaat leven, geniet je meer van de blije momenten en leer je beter omgaan met de negatieve momenten in je leven. Niemand zegt dat het leven een en al blijheid moet zijn. Mindfulness leert je alleen, dat de minder fijne momenten ook weer overgaan en hoe je je hiervan bewust kan worden.

Ben jij ook een moeder die ‘s nachts niet slaapt, omdat ze non-stop ligt te piekeren? Vliegen de dagen voorbij, zonder dat je ook maar een moment hebt kunnen stilstaan bij wat er zich in jouw hoofd afspeelt? Ben je klaar met het eeuwige moeten? Meld je dan aan via FrouFrou Coaching. Samen met andere moeders, leer ik jullie hoe meer bewust, meer Mindfull te leven.

Tilda Timmers

Tilda Timmer is therapeut en ervaringsdeskundige voor moeders en vaders zonder roze wolk. Ze heeft twee boeken geschreven: ‘Toen kreeg ik weer lucht’ & ‘This Is Post Partum’.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen