Waar ben je naar opzoek?

Speelkeuken Ikea

2 minuten lezen Nicolette
Speelkeuken Ikea

Onze eigen kleine meid werd in juli alweer 2 jaar. Een echte kleine dreumes en ook een echt meisje, meisje. Voor haar verjaardag wilden we haar graag een speelkeukentje geven. Al twee maanden was ik op zoek op internet voor een leuk en geschikt keukentje. Helaas vond ik er niet één echt heel erg leuk.

Het keukentje van Ikea voldeed nog het meest aan mijn wensen, maar helaas vind ik de beukenkleur van dit keukentje echt niet mooi. Wel is het keukentje heel leuk uit te breiden met bijpassende pannetjes, lepelrek en van alles en nog wat. Ook het kookplaatje met knopjes, waardoor de plaatjes rood oplichten (werkt op batterijen), en de kraan met wasbak was voor ons echt té schattig.

En ja hoor; even rondgeneusd op Pinterest en daar bleken veel mensen dit Ikea keukentje zelf te schilderen. Ik heb al mijn inspiratie op een prikbord geplaatst en die vind je hier. Al met al viel onze keus toch op het Ikea keukentje, al vond mijn man het niet zo fijn dat ik me weer zoveel werk op de hals haalde om het te schilderen en pimpen. Ik had het al helemaal bedacht en zo moest het worden.

Allereerst heb ik nog op marktplaats gekeken om een tweedehands keukentje te kopen; ik ging het toch schilderen. Maar daar werd nog veel geld voor gevraagd. Dus toen heb ik toch een nieuwe gehaald bij Ikea. Het voordeel hiervan is dat je alle delen los hebt en dus makkelijk kunt schilderen met een lakroller.

Ik koos voor wit en blauw. Wit omdat enkele onderdelen van het keukentje al wit zijn. En blauw omdat we die kleur nog hadden staan. Samen is het een frisse combinatie. In het bovenste gedeelte van het keukentje (de opbouw) heb ik plakplastic geplakt met bloemen en zilveren stippen. Handig gewoon over het achterplaatje heen.

Als extra hebben wij een extra plaat gekocht als achterwand. Het Ikea keukentje is namelijk open achter de spoelbak. Hier hebben wij een dunne houten plaat tegenaan getimmerd. Ik vond het mooier als dit dicht zou zijn.  Aan de zijkant heb ik nog een leuk kinderhaakje opgehangen uit de shop.

Verder maakt ik er met de naaimachine nog een heel schattig schortje bij. De uiltjes en stippen stof had ik nog liggen. Het biasband heb ik erbij gekocht. De overige accessoires heb ik hier en daar van kleding en haar elastieken afgehaald. Al met al een prachtig resultaat en een hele blije dochter.

Pimp je IKEA kinderkeukentje

Reacties
  • Beste Nicolette,

    Wat een leuk en inspirerend artikel. Wij schreven onlangs ook een artikel over het opknappen/pimpen van een IKEA Duktig kinderkeukentje. Jouw overweging om een nieuwe te kopen, omdat dit het schilderen makkelijk maakt is slim! Vet leuk eindresultaat en het schortje is cute. Wat voor soort verf heb je gebruikt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen