Waar ben je naar opzoek?

“Ik hoor mijn zoontje ‘s nachts niet als ik op bed lig”

2 minuten lezen Inge van der Sluis
“Ik hoor mijn zoontje ‘s nachts niet als ik op bed lig”

“Lekker toch dat jij er niet steeds uit hoeft ’s nachts!” Dat is vaak de eerste reactie als ik vertelde dat ik mijn zoontje ’s nachts niet hoor als ik op bed lig. Natuurlijk is het fijn dat ik kan doorslapen, maar wat maakte mij het soms onzeker! Wat voelde ik mij regelmatig ook schuldig tegenover mijn man…

Over het feit dat ik geen gebroken nachten had, hoor je mij niet klagen. Maar wat doet het veel met je om als moeder je kind niet te kunnen horen.

Onnodig

Ik ben slechthorend en draag gehoorapparaatjes. Die apparaatjes gaan ’s nachts uit waardoor ik bijna niets hoor. Dat heb ik nooit als vervelend ervaren, tot onze zoon geboren werd. De eerste maanden toen ik nog verlof had en ons zoontje ’s nachts nog gevoed werd maakte mijn man mij altijd wakker zodat ik hem kon voeden. Maar vanaf het moment dat hij ’s nachts geen voeding meer kreeg en ik weer aan het werk was deed hij dat niet meer. Hij vond het onnodig om mij ook wakker te maken als onze zoon even huilde. Met z’n tweeën aan zijn bedje staan was toch niet nodig, vond hij. Dat is natuurlijk ook zo, maar het idee dat ik mijn zoontje niet hoorde, wanneer hij mij nodig had vond ik niet fijn!

Lees ook: De burn-out; ik ben opgebrand!

De babyfoon naast mijn bed leek de makkelijkste oplossing maar dat was voor mijn man geen pretje. Hij heeft namelijk een heel goed gehoor en hoorde daardoor ieder zuchtje van onze zoon. De babyfoon moest namelijk wel op het aller-hardst gezet worden anders zou ik hem zonder gehoorapparaatjes nog net horen. Geen oplossing dus.

De oplossing kwam twee jaar geleden. Mijn gehoor was nog verder achteruit gegaan en daardoor kwam ik in aanmerking voor een speciaal systeem. Sindsdien heb ik een speciale babyfoon, wekker en flitslampen in huis. Een enorme uitkomst voor mij! Als ons zoontje op bed ligt en we zitten beneden, dan gaan de flitslampen af in de kamer. De overigens ook aangesloten zijn op de deurbel en telefoon. En als ik op bed lig en mijn zoontje huilt of roept dan gaat er een trilschijf onder mijn kussen af. Ook die is aangesloten op de wekker, telefoon, deurbel en de rookmelders.

Lees ook: Chronisch slaaptekort? Wat is de invloed op de lange termijn?

Het is een super oplossing die eigenlijk iedere slechthorende moeder zou moeten hebben! Een heel fijn en veilig gevoel dat ik altijd wakker word als er iets aan de hand is.

Bron afbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 11 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 11 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 11 maanden geleden
  • 4 minuten lezen