Waar ben je naar opzoek?

Instagram heeft mij socialer gemaakt

3 minuten lezen Kari van der Heide
Instagram heeft mij socialer gemaakt

Er wordt regelmatig beweerd en bewezen dat we allemaal super asociaal worden van social media. Twitter is een verbale Dixi, Facebook is verslavend en Instagram is fake. Hoewel ik niks heb met die eerste twee en ook echt geen #pinterestmom ben, heb ik wel een grote liefde voor Instagram. Ik durf zelfs te beweren dat ik socialer ben geworden van Instagram.

Anderhalf jaar geleden zat ik maar weer eens te kolven op werk. Mijn vrouw had allang geen zin meer om te facetimen tijdens mijn kolfsessies en nadat ik voor de honderdste keer door de foto’s van mijn dochtertje op mijn telefoon was gescrold, besloot ik eens op Instagram te kijken. Mijn beste vriendinnetje had het er weleens over en ik had nog 200 ml te gaan, dus ik dacht: “Why not?”

Lees ook: Najaarsdip: heb jij er last van?

Ik maakte een account aan en wat ik vervolgens ontdekte was een wereld vol moeders (en wat vaders) die duizenden überschattige foto’s van hun kroost publiceren. En dan vervolgens bij al hun #momfriends digitaal langs gaan om te vertellen hoe mega adorable het kroost van de ander is. Om ze gerust te stellen over borstvoedingsperikelen, slaapgebrek, moeilijke eters, onzekerheden, postpartum lichaamsellende en nog veel meer. “You are doing amazing!”, “You are such a beautiful mama!” “Your baby is just the cutest thing ever!” Wat wil je nou nog meer horen en zien als kersverse moeder? Ik vond het in een woord Geweldig!

“Geef mij maar hartjes, smiley’s en kusjes van Instagram.”

Op Facebook kunnen moeders soms zo belachelijk gemeen zijn tegen elkaar. Ik begrijp daar dus echt geen zak van. Geef mij maar de hartjes, smiley’s en kusjes van Instagram.

Dat hyperamerikaanse, waarin alles super adorable, soooo cute en just the sweetest thing ever is, daar hebben heel veel Nederlanders een hekel aan. Dat vinden ze nep. En dat vind ik onzin. Amerikanen zijn gewoon zo. Niet alleen online, maar ook op straat. Ze pakken je beet, geven je een hug en vertellen je dat je just the prettiest thing that they have ever seen bent. En in dat moment vinden ze dat echt. Nederlanders zijn gewoon rete nuchter en super schuchter. Ik vind dat saai en eenzaam.

Als je het enthousiasme niveau van de gemiddelde Nederlander zou moeten vertalen naar een emoij dan is het deze:

😑

Juist. Die wil je toch niet onder je #selfie of niet #mijn liefje?

Ik ben van mezelf soms best wel #sociallyawkard. Ik weet niet altijd wat ik moet zeggen op feestjes, in zwembaden of speeltuinen. Dat oppervlakkige bebep is echt ingewikkeld. Ik sta soms maar een beetje schaapachtig te kijken en probeer keihard te bedenken wat ik moet zeggen, vragen of doen. Maar door Instagram ben ik een stuk beter geworden in het maken van contact in oppervlakkige, sociale situaties.

Lees ook: GoldieBlox: Constructie bouwsets voor meisjes

Ik ben nu dus zo iemand die gewoon tegen een andere moeder die voorbij loopt zegt: “Ooooh, wat een liefje!” of “Wat heeft ze een leuk jasje aan! Waar heb je die gekocht!” en dan zegt zij “dankjewel! Bij @zarakids”. In het zwembad zeg ik tegen de papa van het kindje dat een emmertje naar Aya’s hoofd gooit: “Zo, wat een sterke beer! Hoe oud is hij?” Ik word super blij van lieve comments onder de foto’s van mijn kind. En ik weet van mijn #instafriends dat zij dat ook worden. Dus nu doe ik dat ook in #reallife. Gewoon omdat het fijn is om lief voor elkaar te zijn en complimenten te geven.

Complimenten

Geef die complimenten ook vooral aan de moeder zelf: “Die rok is prachtig!” of “Wat heb je mooi haar!!” Het is zo simpel en het kan iemands dag maken. En je denkt het toch al vaak genoeg, alleen spreek je het niet uit. Moet je je voorstellen dat je met wallen tot op je tenen, na vier uur slaap en zestien ochtend breakdowns van je dreumes bent aangekomen in de speeltuin… Dat daar dan een andere moeder met even grote wallen een schommel met inhoud staat te duwen, en dan tegen je zegt: “Oh wat gezellig! Nog een kindje! Wat zien jullie er mooi uit!” Heerlijk toch?

Bron afbeelding: Pixabay en eigen fotomateriaal (zie hierboven) van Instagram natuurlijk. Volg kari ook op Instagram.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen