Waar ben je naar opzoek?

Slecht slapende baby’s zijn super intelligent

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Slecht slapende baby’s zijn super intelligent

Van mijn drie kinderen had ik geen één goede slaper toen ze klein waren. Ik kon groen en geel zien van jaloezie als ik weer eens een moeder trof die haar handen vrij had omdat haar baby zo goed sliep. Of moeders die na twee maanden al riepen “Maar mijn baby slaapt zo goed door…”. Grrr! Nu blijkt dat ik alleen maar blij had moeten zijn met een slecht slapende baby. Voor alle moeders met slecht slapende baby’s (met slaapstoornissen)  heb ik goed nieuws: hij is een genie in de maak! 

Superslimme baby’s

Twee professors hebben zich gebogen over het probleem van slecht slapende baby’s. Volgens deze experts is er een verband tussen slechte slapers en een hoge intelligentie. Baby’s die vaak wakker worden en weinig slapen zijn superslim.

Lees ook: Lifehack voor moeders: welke luiermaat bij welke leeftijd?

Professor en ouderschapsexpert Peter Fleming heeft zijn carrière gewijd aan het onderzoeken van de ontwikkeling van baby’s. Hij heeft ontdekt dat er een verband is tussen de niveaus van ontwikkelings- en intellectuele prestaties en het niet slapen van een baby.

Slecht slapende baby’s krijge meer aandacht

Als een baby slechter slaapt krijgt deze meer aandacht van de ouder. Want hij is toch wakker! De aandacht die de baby dan krijgt is weer goed voor de (emotionele) ontwikkeling. Dit wordt bevestigd door opvoedingsdeskundige professor Dacia F. Narvae. Ze geeft aan dat slechte slapers een groter geweten hebben en dat een studie aantoonde dat ze meer cognitief vermogen hebben en minder depressief zijn.

Lees ook: Samen slapen met baby op kamer tot één jaar is beter

Wanneer je dus een baby of kind hebt die slecht slaapt dan is er dus niks aan de hand. Het is niet gek als een baby vaak wakker wordt. Professor Fleming zegt dat dat zelfs natuurlijk is. Even doorbijten dus als je weer een nacht wakker hebt gelegen of overdag je handen niet vrij hebt gehad. Je baby is zich namelijk aan het ontwikkeling tot een super slim kind.

Bron: Trendnieuws.nl  | Photo by Lisa Fotios from Pexels

 

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 36 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 12, 11 en 9 jaar. Op dit moment wonen wij voor langere tijd op Curaçao.

Ik werk al 12 jaar met veel passie aan mijn blog Love2BeMama. Mijn passie is schrijven en content creëren. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao.

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Ook leuk

Wonen op Curacao

Naar Curacao met kinderen: pas hiervoor op!

  • 4 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
DIY & Knutselen

Happy stones: steentjes schilderen en verstoppen

  • 4 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Wonen op Curacao

Half jaar Curacao: dit moet je weten!

  • 4 maanden geleden
  • 12 minuten lezen