Waar ben je naar opzoek?

Het hebben van een zus is goed voor je geestelijke gezondheid

1 minuut lezen linda-bosscher Linda Bosscher
Het hebben van een zus is goed voor je geestelijke gezondheid

Ik kom uit een gezin met meiden. Twee zussen heb ik waarvan ik de oudste ben. Voor diegene die ook opgegroeid zijn met een zus; ook al was het niet altijd leuk en vaak super irritant, het hebben van een zus is wel enorm goed voor je geestelijke gezondheid! Onderzoek heeft aangetoond dat het hebben van een zus je tot een beter persoon maakt. Hoera! Zijn al die ruzies toch nog ergens goed voor geweest. Het hebben van een zus is goed voor je geestelijke gezondheid.

Behulpzaam en vriendelijk

Door Britse onderzoekers van de Brigham Young University is er een onderzoek uitgevoerd. Hieruit is gekomen dat het hebben van een broer/ zus kinderen aanmoedigden om behulpzaam en vriendelijk te zijn en het bevordert je goede daden. De studie toonde ook aan dat het hebben van een zus, ongeacht of er leeftijdsverschil is, nog beter is.

Voordelen

De studie is uitgevoerd onder 395 ouders met minstens twee kinderen van wie er één van 10 tot 14 jaar oud was. De onderzoekers hebben jarenlang families gevolgd om de bevindingen te bevestigen. De kinderen met een zus, lieten duidelijk de voordelen zien.

Een zus communiceert meer dan een broer. Dat helpt als je over problemen wil praten. Dit doen je dan sneller met een zus dan met een broer, wat weer goed is voor je ontwikkeling. Tevens is er ook een advies voor ouders wat voortkomt uit de studie: moedig je kinderen aan om aanhankelijker te zijn met elkaar.

Lees ook: Wetenschappelijk bewezen: Het tweede kind is het meest irritant

Ruzie maken en goedmaken

Professor Laura Padilla-Walker, hoofdauteur van het onderzoek, zegt dat wanneer de kinderen eenmaal in de pubertijd komen een zus een grote beschermde factor kan zijn. Ook geeft ze aan dat het goed is voor je kinderen om te vechten. Dit helpt ze om hun emoties te beheersen en het weer goed te maken met elkaar.

Heb je een zus of ben je een zus? Wees er dankbaar van. Ze zijn van onschatbare waarde. Hoe ouder we worden hoe meer we een zus gaan waarderen.

Bron: Brigham Young University, Trendnieuws.nl | Photo by Josh Willink from Pexels

Linda Bosscher

Joe! Ik ben Linda, 38 jaar en getrouwd met Mike. We hebben drie kinderen van 14, 13 en 11 jaar. Wij wonen sinds 2021 op Curaçao.

Mijn blog Love2BeMama lag een tijdje stil. Deze heb ik als hobby weer opgepakt. Hier deel ik eerlijke verhalen over het moederschap, tips en informatie en kun je lezen (en volgen) hoe wij leven op Curaçao en hoe wij een zoveel mogelijk vrij leven als gezin nastreven.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen