Waar ben je naar opzoek?

Kinderfeestjes moeten leuk zijn; maar voor wie?

4 minuten lezen Denise Schäffer
Kinderfeestjes moeten leuk zijn; maar voor wie?

Gespannen staat mijn dochter van, toen nog, vijf jaar met haar uitnodigingen in haar handje voor de deur van haar klas. Semi nonchalant duwt ze de uitnodigingen in de handen van haar vriendinnen. Voorafgaande aan deze gebeurtenis was het nog wel even nadenken wie er nou precies mochten komen. “Ja mam, mijn beste vriendinnen noem ik niet op hoor die mogen zeker weten!” Kinderfeestjes moeten leuk zijn. Maar voor wie eigenlijk?

Wat gaan we dit jaar weer doen?

Dit jaar was het niet zo moeilijk wat er op het programma stond. Ik als insta moeder had namelijk een geweldig feestje gewonnen. Pfjoew dat scheelde weer hersengekraak want tegenwoordig is het best wel lastig om iets leuks te vinden en te bedenken met zoveel aanbod. Vorig jaar had mijn vriend het ingenieuze idee om een discofeestje te houden. Stonden we dan hoor met ruim twintig kinderen in een donkere huiskamer met discoverlichting en K3 op volume maximaal. Want ach ja het is het eerste kinderfeestje ooit dus er mag uitgepakt worden. De glowinthedark staafjes vlogen door de huiskamer en de chipskettingen werden vertrapt op de grond. Nice!

Kinderen hebben een korte spanningsboog dus activiteiten moeten niet te lang duren of te ingewikkeld zijn. Al doende heb ik wel geleerd. Nu is het bij ons heel erg normaal dat er ook gewoon zomaar vier vriendinnetjes mee mogen na schooltijd. Daarbij; koekjes bakken of nagelsalonnetje spelen is ook niet vreemd. Ik moet eerlijk bekennen dat ik het grootste kind ben van het gezelschap en dus oprecht geniet van al die giebelende kleuters om mij heen. Ik draai mijn handen er niet voor om. 

Om mij heen hoor ik moeders over de feestjes want wat moeten we nu weer in hemelsnaam doen?! Van beauty spa feestjes op locatie naar ouderwetse spelletjes thuis. Niet te vergeten de makkelijke weg van de speelhal. Kinderfeestjes moeten leuk zijn!

Lees ook: 6 tips voor een thematisch kinderfeestje + een feestje Piraten draaiboek

Pinterest-waardig feestje

Dit jaar hadden wij een BOHO BREAKFAST FESTIVAL. Een wat? Nou gewoon op een studiedag de kinderen van 08:30 tot 11:30 uur laten komen. Samen ontbijten en na een paar spelletjes en knutselactiviteit weer pleite.

De woonkamer was prachtig insta waardig en vooral met een hoog Pinterest-gehalte versierd. Er stonden vier tipi’s klaar met bedjes. O jongens het was echt zo gaaf! Niet alleen voor de kinderen maar mijn insta hart ging er werkelijk waar sneller en harder van kloppen. 

Ik bedenk me nu dat ik helemaal geen foto heb gemaakt van mijzelf in een tipi bed. Misschien maar beter ook…

De ‘oohs’ en de ‘aaahs’ op de geposte foto’s stormde binnen en mijn ego werd gestreeld door de vele complimenten over het leuke feest. Maar wat nou als ik het feestje niet had gewonnen? Dan hadden we waarschijnlijk een standaard indoor playground feestje gehad. Wat overigens ook prima is hoor.

Ik hoop dat mijn beide dochters later kunnen terugblikken op leuke verjaardagen en gekke ongewone activiteiten. Dit alles kan ik natuurlijk niet alleen. Gelukkig is mijn vriend ook net zo gek en doet leuk mee.

Lees ook: “Mama, waarom heb ik nooit een kinderfeestje?”

Kinderfeestjes moeten leuk zijnMoeder ego spreekt: kinderfeestjes moeten leuk zijn!

Wel betrap ik mij erop dat ik toch altijd door wil gaan voor de originaliteitsprijs. Wat natuurlijk dom is want die krijg je helemaal niet in deze ouderschap wedstrijd.
Bij die gedachte sla ik mezelf weer voor mijn kop want kom op Denise het leven is geen wedstrijdje! Het moet leuk zijn voor de kinderen en niet voor mijn eigen ubermoederego.

Met beide voeten op de grond sta ik naast mijn dochter haar bedje om nog een nachtkusje te geven. Ik zie haar vredig slapen en de gedachte dat ze een leuke dag heeft gehad laat zelfs een traantje over mijn wang rollen. Onze kinderen komen echt niets te kort. Doordat ik over de hele wereld vlieg, en dus ook kinderen zie en spreek die het veel minder hebben, besef ik nu echt wel dat het ook anders kan.

Wat gaan we volgend jaar doen?

We hebben nog een heel jaar om iets nieuws te bedenken. En dan komt mijn dochter met de meest lieve en wijze woorden ever “Ik vond eigenlijk alles leuk mam maar het leukste was dat we zoveel hebben gelachen.”

Voor nu laat ik de verjaardag thema’s even los en ga ik heerlijk nagenieten van de giebel lachjes die de woonkamer vulde en de ontbijtkoek kruimels die op mijn sokken plakte.
Wellicht volgend jaar een feestje op locatie, een zweterige trampolinehal of een bioscoop bezoekje. Who knows.

KIJK daar heb je het al… de originaliteitsprijs hoop ik dus te vergeten en gewoon te genieten. Voor de ouders die dus nog een feestje ‘moeten’ organiseren:
Succes and may the force be with ya’. Kinderfeestjes moeten leuk zijn. Maar vooral voor de moeders dus…

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen