Waar ben je naar opzoek?

Sesamstraat gaat verhuizen

1 minuut lezen Bianca van Vuuren
Sesamstraat gaat verhuizen

Sesamstraat

Iedereen heeft  het inmiddels wel gehoord. Sesamstraat verdwijnt per 1 januari 2016 bij NPO 1 van het programma. Nieuws was het. Schande is het. Hoe kunnen ze toch een programma dat al sinds 4 januari 1976 wordt uitgezonden op de Nederlandse televisie, nu na bijna 40 jaar, zomaar schrappen?

Een tijd terug was er ook al zo’n ophef omdat het kinderprogramma naar een ander tijdstip ging waardoor het niet meer zo prettig tussen de avondmaaltijd en kinderbedtijd viel.

Vol verbazing heb ik, toen en nu, deze geluiden aangehoord en de berichten gelezen.

Is dit echt zo’n ramp? Anno 2015? Ik denk het niet.

 1. De ochtend en middaguitzendingen blijven, respectievelijk rond 6:50 uur en 13:50 uur, op NPO 3 voorlopig nog gewoon op de programmering staan.
 2. De avonduitzendingen, feitelijk de herhaling van de ochtend uitzendingen, die nu nog rond 17:30 uur worden uitgezonden verplaatsen naar het themakanaal Zappeling Xtra. Dit kanaal zit bij de meeste aanbieders, al in het goedkoopste digitale televisiepakket, waardoor heel veel mensen dit ook nog steeds kunnen blijven bekijken.
 3. Via www.zappelin.nl zijn alle uitzendingen terug te kijken op ieder gewenst tijdstip.
 4. Iedereen met interactieve televisie, kan programma’s tot een week terug kijken op ieder gewenst moment.
 5. Heb je geen digitale televisie en geen internet? Met een recorder (VHS of DVD) kan je de ochtenduitzendingen opnemen en terugkijken wanneer het uitkomt.
 6. Er worden nog steeds DVD’s en VHS banden verkocht met afleveringen van Sesamstraat.

Blijft er een klein groepje mensen over, die geen digitale televisie hebben, niet over een internetaansluiting beschikken en geen opname- en of afspeel apparatuur hebben. Het aantal personen in deze groep die ook nog tot de doelgroep van Sesamstraat behoren en niet naar de ochtend of middag uitzendingen op NPO 3 kunnen kijken, is nog kleiner. En ja voor hen is het heel vervelend. Hopelijk hebben zij nog wel vrienden of familieleden waarbij ze dan af en toe eens een aflevering mogen (terug)kijken.

Het overgrote deel van de mensen kan gewoon van Sesamstraat en al zijn bewoners blijven genieten. Tegenwoordig met een voorprogramma dat “10 voor…. “ heet, een 10 minuten durend programmaatje dat iedere dag door een of twee Sesamstraat bewoners wordt gevuld.

Dus… laat je speelgoed staan en schuif gezellig aan voor Sesamstraat!

Beeld: Eigendom van Bianca van Vuuren (blogger)

Reacties
 • Bianca van Vuuren zei

  oeps dat moest uiteraard scheelt zijn en geen scheet

 • Marleen zei

  Misschien is het ook gewoon het idee dat een kinderprogramma moet wijken voor een ander programma….
  Ook als er andere ‘grote-mensen-dingen’ zijn, moet Sesamstraat daar voor geschrapt worden.
  Bovendien is het toch gewoon fijn als de kids even naar Sesamstraat kunnen kijken ZONDER tablet of zonder dat je daarvoor vanalles moet instellen. Of op zoek moet naar dat extra kanaal omdat je daar normaal gesproken geen gebruik van maakt omdat je kinderen niet zoveel tv kijken.

  • Bianca van Vuuren zei

   Als de kinderen iedere dag Sesamstraat kijken is het een kwestie van 1x het nieuwe kanaal opzoeken en ze kunnen kijken. Bij ziggo zit Zappelin Xtra op 31, bij KPN op 58, bij Caiw (basispakket) op 45 en bij Canal Digital op 56 ( tussen 6 en 20 uur). In mijn ogen weinig moeite.

   Als ze slechts af en toe kijken kan ik me voorstellen dat je het kanaalnr steeds weer vergeet, dat is dan idd lastig.

   Door het naar het Thema kanaal te laten verhuizen, zal nooit meer hoeven te wijken voor grote-mensen-dingen. Dat scheet teleurstelling.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

 • 1 maand geleden
 • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

 • 1 maand geleden
 • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

 • 2 maanden geleden
 • 7 minuten lezen