Waar ben je naar opzoek?

Senioren en smartphones… vaak geen goede combi!

2 minuten lezen Esmee
Senioren en smartphones… vaak geen goede combi!

Mijn ouders zijn schatten! Ze zijn elke dag druk in de weer met leuke bezigheden… klusjes in en om huis, op visite bij vrienden en familie, winkelen, met de kleinkinderen spelen en dagjes uit met de trein. Ondanks kleine gezondheidskwaaltjes genieten ze echt van hun oude dag… Ik vind het fijn mijn ouders te kunnen bereiken als ze op pad zijn. Mijn vader kan zich steeds beter redden met zijn mobiele telefoon. Terwijl de telefoon van mijn moeder altijd uit staat. Dit geeft mij geen fijn gevoel. Tijd voor een nieuwe telefoon!

Mobiele telefoon voor ouderen

Angst om iets fout te doen

Wat mijn moeder er voornamelijk van weerhoudt haar telefoon te gebruiken, is angst om iets fout te doen. Het is onbekend en dat maakt dat ze liever niets uitprobeert… ‘het is eng’, zegt ze. Ik kan het mij goed voorstellen als je niet bent grootgebracht met al die moderne computers, telefoons en Social Media. Het was er vroeger niet. Op latere leeftijd had ze er geen behoefte aan, maar nu vindt ze het toch wel handig.

Bereikbaar zijn met een gebruiksvriendelijke smartphone

Het is gewoon heel belangrijk dat ze nu goed bereikbaar is en een mobiele telefoon kan gebruiken indien nodig. Nu heeft ze een toestel gekregen van het merk Doro. Ik kende het nog helemaal niet, maar ben gelijk positief verrast. De smartphone is speciaal voor senioren ontwikkeld. Mijn moeder gaat gelijk aan de slag, omdat ik vertel dat er niets mis kan gaan. De grote knoppen en het display met grote pictogrammen nodigen uit het te gebruiken. Als ze een foto maakt, is ze blij en we proberen het samen te versturen.

Doro mobiele telefoon

Hulp op afstand

Als ik thuis ben kan ik mijn moeder nog helpen. Ik heb ‘My Doro Manager’ op mijn eigen smartphone gedownload en dan kan ik op afstand in haar telefoon om haar te ondersteunen. In nood kan ook de assistentieknop worden gebruikt. Als deze knop wordt ingedrukt, gaat de telefoon automatisch de vooraf ingestelde nummers een bericht sturen en bellen om aan te geven dat ze hulp nodig heeft.

Social media

Gebruiksvriendelijke telefoon… check!
Mailaccount aangemaakt… check!
Uitleg om internet te gebruiken en mijn blogs te lezen… check!
Aan de slag met Social Media… eeuhhh, dat heeft nog wat tijd nodig. We zijn al heel blij dat de drempel om onderweg te bellen en te berichten weg is en mijn moeder het gewoon durft. Mijn vader is zelfs een beetje jaloers!

Doro mobiele telefoon

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen