Waar ben je naar opzoek?

Een berenleuk avontuur

3 minuten lezen Bianca van Vuuren
Een berenleuk avontuur
Berenboom Hellendoorn
Bron beeld: Love2BeMama – blogger Bianca

Vorige week zaterdag werd in Avonturenpark Hellendoorn, dat dit jaar zijn 80e verjaardag viert, de Berenboom geopend. Wij mochten daarbij zijn, dus zo kwam het dat we op zaterdagochtend al om kwart over acht in de auto zaten om te vertrekken vanuit Den Haag. De hele dag hebben we ontzettend veel geluk gehad want het bleef, op een spatje links en rechts na, droog.

Dreumesland

We waren ruim op tijd in Dreumesland, waar de Berenboom al op zijn nieuwe bewoners stond te wachten. Dreumesland is het gedeelte in het park waar alleen maar attracties staan voor kinderen onder de 1,20m. Kleine Man die nog net voldoet aan deze lengte eis, vermaakte zich prima in de vliegtuigjes en vrachtauto’s terwijl we stonden te wachten op de komst van de beren.

Pratende brievenbus

Ik had verwacht dat het een echt huisje zou zijn waar de kinderen bij de beren op bezoek konden gaan. Maar dat bleek niet zo te zijn. Het is wel echt een mooi vormgegeven boom, die midden tussen de echte bomen staat. Voor de boom is een tuintje met een hinkelbaan en paddenstoelen om op te zitten. Naast de deur staat het leukste van de hele Berenboom, een pratende brievenbus. Iedere keer als er iets ingedaan wordt worden de kinderen op een leuke manier bedankt voor de post. Ze kregen er geen genoeg van en al snel verdwenen er ook takjes en snoeppapiertjes in de brievenbus, hoe de ouders ook probeerden dit te voorkomen.

Dreumesland Hellendoorn

 

Het park heeft twee mascottes; Baba en Bella Beer en die moesten al die jaren bij sluiting van het park naar het bos om daar te gaan slapen.  Dat is nu voorgoed voorbij, de beren mogen in het park blijven slapen in de Berenboom. Dat de Berenboom niet een echt huisje is, lijkt de kinderen niet op te vallen of in ieder geval niet te storen. Kleine man merkte nog wel op dat de deur wel een beetje klein was voor een beer, maar ja dan moest die maar bukken. Bij de boom stonden al wat mensen van het park, die de kinderen alvast wat enthousiast maakten over de boom en de komst van de beren. Ik vond het jammer dat ze ervan uit gingen dat alle kinderen al vaker in Hellendoorn waren geweest en de attracties en de beren al kenden. Een beetje meer uitleg had voor de kinderen, die er voor het eerst waren, wel leuk geweest.

De Berenboom bewoners

Stipt om half 12 kwamen de beren naar de Berenboom. Ze hadden beste vriend Bollo de Beer, de mascotte van het nabijgelegen vakantiepark, ook bij zich. Alle drie de beren hebben heel wat knuffels, handjes, kusjes en high fives gekregen van de aanwezige kinderen. Kleine Man vond het prachtig en vond vooral Baba vet stoer. Vanaf nu kunnen alle bezoekers van het Avonturenpark tweemaal daags de beren ontmoeten en knuffelen bij de Berenboom en natuurlijk mogen ze er ook mee op de foto.

 

Avonturenpark HellendoornHet is echt een aanrader om de kleintjes ook iets in de brievenbus te laten stoppen waarop hun naam en adres staat, want dan krijgen ze een paar dagen later een brief van Baba thuisgestuurd. Die brief is hier bijna heilig verklaart en wordt overal mee naar toegenomen. De juf, opa, oma en zelfs alle buurtwinkeliers hebben de brief inmiddels gelezen. De rest van het dag hebben we ons kostelijk vermaakt. Ondanks dat op veel scholen de meivakantie al was begonnen, was het heel rustig in het park, waardoor we nergens in de rij hoefde te staan. Casa Magnetica, Jungle Monster en Sungai Kalamantan, waren de favoriete attracties van Kleine Man.

We sloten de dag af met de voorstelling van Kareltje en Jasmijn.  Ik vond het slecht geacteerd en een beetje zwak verhaal. De kinderen geven daar niets om en vinden het allemaal, zonder uitzondering, geweldig en daar gaat het uiteindelijk wel om natuurlijk.

We komen terug!

Als Kleine Man drie centimeter is gegroeid gaan we op een mooie dag nog eens terug om de rest van de attracties, waar de minimale lengte 1.20m voor is, ook te beleven. Deze zomer wordt het Slide Park, Aquaventura, geopend. Wij konden de vele glijbanen al zien staan, wat hadden we daar graag vanaf gegleden. Vandaar dus dat ik zeg dat we terug gaan op een mooie dag, want voor een waterpark is mooi weer wel een vereisten natuurlijk.

Kleine Man en ik bedanken Avonturenpark Hellendoorn en Love2BeMama, voor dit berenleuke avontuur.

Brief Avonturenpark Hellendoorn

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen