Waar ben je naar opzoek?

Schooldirecteur laat zijn hoofd kaalscheren voor gepeste leerling

1 minuut lezen Marian Alons
Schooldirecteur laat zijn hoofd kaalscheren voor gepeste leerling

Een 11-jarige leerling Jackson werd gepest, omdat hij zijn hoofd had kaalgeschoren. Dit had hij gedaan voor zijn zieke opa die zijn haar was verloren door een chemokuur. Schooldirecteur Tim Headly maakte er een belangrijke les van.

Het begon allemaal toen de 11-jarige Jackson zijn haar besloot af te scheren om zo solidair te zijn met zijn opa. Zijn zieke grootvader had door een chemokuur zijn haar verloren. Zijn klasgenoten begrepen het niet en maakten vervelende opmerkingen.

Lees ook: Een boete voor ouders van pestende kinderen. JA of NEE?

Schooldirecteur Tim Headly wilde meteen een einde maken aan het pesten. Alle leerlingen moesten bij elkaar komen. Headly legt vervolgens uit dat Jackson zijn haar heeft afgeschoren voor zijn zieke opa. Ook maakt hij duidelijk dat je elkaar niet mag uitlachen of pesten omdat iemand een ander kapsel heeft.

Paula Pollock 发布于 2017年1月10日

Headly brengt het dichtbij voor de kinderen. Hij vraagt aan de leerlingen of zij iemand kennen die kanker heeft of heeft gehad. “Dat is dus bijna iedereen in deze ruimte”, ook legt hij zelf uit het van erg dichtbij te hebben meegemaakt.

Lees ook: Mijn kind pest; wat nu?

De directeur gaat nog een stapje verder. Hij wil laten zien hoe trots hij op Jackson is en geeft hem het scheerapparaat in zijn handen. Terwijl alle leerlingen toekijken, scheert Jackson het hoofd van de schooldirecteur kaal.

Als hij dan ook helemaal kaal is, maakt hij nog even kort zijn statement: “Je weet niet waar iemand anders doorheen gaat, wat iemand anders meemaakt. Denk dus na voordat je iets zegt.”

Paula Pollock 发布于 2017年1月10日

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen