Waar ben je naar opzoek?

De jeugd van tegenwoordig

3 minuten lezen denise Denise Meijer
De jeugd van tegenwoordig

De jeugd van tegenwoordig, die verwende nesten, de ‘met zachte hand opgevoede’ generatie, biologisch vretende etterbakjes, de computerspel-verslaafden en de ongehoord brutale vlegels…

Er zijn genoeg termen waarmee je kinderen, vandaag de dag, kan omschrijven. Allen negatief en als ik sommigen mag geloven gaat er niets terechtkomen van de huidige generatie koters. De generatie die WIJ momenteel aan het opvoeden zijn.

Lees ook: Onbeschofte pubers, pak ze aan!

En laat ik vooropstellen: Ook ik sta niet achter ALLE huidige toegepaste opvoedingsmethoden. Maar om elke keer maar weer te horen dat ‘de jeugd van tegenwoordig’ gedoemd is om te mislukken in de grote, boze maatschappij? Dat komt me om eerlijk te zijn flink mijn neus uit!

Geen etterbak

We verschillen namelijk niet zoveel van de mensen die dit soort dingen schreeuwen. Mensen zonder kinderen, maar ook mede-ouders. Die ooit, net zoals wij, hemel en aard zouden verzetten om hun kinderen gelukkig, succesvol en gezond groot te laten worden. Die ooit ook hun uiterste best deden om te zorgen dat ze geen ‘etterbak’ zouden worden en er kennelijk van overtuigd zijn dat wij niets anders dan eikels op de wereld zetten.
Ik bedoel… WAAROM!?

Want kinderen vandaag de dag zijn zo slecht nog niet. Ze zijn misschien zelfs een verbetering van de ‘non-eikels’ die het zo nodig vinden om te veroordelen zonder naar de voordelen te kijken van alles wat wij anders proberen te doen dan ‘normaal’.

Kinderen vandaag de dag leren bijvoorbeeld dat het niet uitmaakt dat je anders bent. Dat het niet boeit of je nou groot, klein, dik, dun, licht of donker zal zijn en dat het niet oké is om elkaar hier op te veroordelen.

We proberen onze kinderen mee te geven dat pesten not done is. Dat dit iets is voor de zwakkelingen en opkomen voor een ander is stoer! In plaats van eng of stom.

De jeugd van tegenwoordig leert (tegen wil en dank) om te gaan met immense druk. Zelfs vanaf jongs af aan. Of dit een goede ontwikkeling is, betwijfel ik ten zeerste, maar desondanks maakt dat onze kinderen bikkels! Van het zuiverste soort.

Deze ‘verwende nesten’ zamelen geld voor een ander in. Zelfs al kunnen ze zelf zoveel gebruiken. Ze lopen langs de deuren voor het goede doel, redden hun broertje onder een omgevallen IKEA-kast vandaan en bellen 112 als er iemand in nood is.

Meisjes worden vrouwen en deze vrouwen komen aan de top. Waar jongens net zo goed op zullen groeien als thuisblijf-vader. Als dit is wat ze willen. Onze ‘etterbakjes’ krijgen de ruimte om zichzelf te zijn en geven elkaar de ruimte hetzelfde te doen.

Lees ook: Thomas wil niet in een hokje maar wel in een glittertutu

Een vriendje is een vriendje. Ongeacht leeftijd, kleur, geslacht of geloof. Iedereen is het, volgens de computerspel-verslaafden, waard om aardig gevonden te worden. In ieder geval tot het tegendeel bewezen is.

Deze ‘’met zachte hand opgevoede’ generatie heeft een hart en WIJ zijn er om ze te leren hoe deze gebruikt wordt. En nee, dit gaat niet altijd goed, maar weet je? Dat mag! Want ze zijn ook maar gewoon mens. En fouten maken? Dat hoort er nu eenmaal bij.

En juist deze ‘ongehoord brutale vlegels’ veranderen de wereld, ze proberen de aarde te redden. Ze zijn bezig met het uitvinden van manieren om het milieu te verbeteren, om de oceaan te reinigen.
Het zijn de volwassenen die oorlog voeren. Daar waar onze kinderen dadelijk achterblijven met de scherven, deze op zullen ruimen en wellicht beter zullen doen als ons? Ik ben er bijna zeker van.

Dus, lieve mensen,  stop er een keer mee om deze kinderen, de zogenaamde ‘jeugd van tegenwoordig’, naar beneden te halen en geef ze de kans om jullie te verbazen…

Want die kinderen, vandaag de dag? Ze zijn eigenlijk gewoon, verrekte geweldig!

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Denise Meijer

Hoi! Ik ben Denise. Freelance tekstschrijver, blogger bij Love2BeMama (al jaren!), auteur van mijn eigen ‘Dirty Novel’, moeder van een Engeltje, een Bengeltje en een Prinses. Zelfstandig huismanager en eigenaresse van Tekstbureau Het Pennetje. Sarcast, optimist, eigenwijs en humorist. Schrijft graag vunzige tekstjes en ik heb een ‘no-nonsense’ mentaliteit. Ook schrijf ik graag over het echte moederschap: ongecensureerd en zonder filter!

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen