Waar ben je naar opzoek?

Schatrijk worden door het geven van borstvoeding

3 minuten lezen Pascal Meulenbelt
Schatrijk worden door het geven van borstvoeding

Rijk worden door het geven van borstvoeding

China is het land met de meeste inwoners, grootste (commerciële) markt om rijk te worden en de meeste Chinezen ter wereld. Het land waar de laatste jaren veel gebeurd is omtrent borstvoeding, melkpoeder en pandaberen. Het melkschandaal in 2008 leidde tot een ‘melkpoederrevolutie’. In dit jaar kwam aan het licht dat er grote firma’s in China melamine in hun melkpoeder hadden toegevoegd. Melamine kan een schadelijke stof zijn en leiden tot nierproblemen. De fabrikanten hebben deze stof toegevoegd om ‘minderwaardige’ melk op te waarderen. Een toevoeging om meer melk te verkopen en er meer op te verdienen, een commercieel belang.

>> Lees ook: 4 redenen waarom moeders geen borstvoeding mogen geven in het openbaar.

Ergens een melkkoetje uithalen

In China hadden ze, voor dit schandaal, de opvatting dat borstvoeding geen toegevoegde waarde meer is wanneer de baby een half jaar oud is. Op elke verpakking staat tegenwoordig ‘Made in China’. China is een productiehuis van alle wereldwijde producten omdat zij het kunnen produceren en/of namaken. Dit geldt ook voor melkpoeder. De melkpoeder kon uiteraard ook op ‘Chineze wijze’ geproduceerd worden. Voor een habbekrats en niet van echt te onderscheiden.

Dit gegeven samen met de opvatting van de Chinezen, dat borstvoeding na een halfjaar geen toegevoegde waarde meer is, zorgde ervoor dat ouders de goedkope melkpoeder massaal gingen gebruiken. Alsof de Chinezen het gezegde: ‘Ergens een melkkoetje uit halen’ bedacht hebben. Maar na 2008 bleek daadwerkelijk wie dit gezegde bedacht had. Wij Nederlanders. Door dit schandaal zijn de Chinezen geïnteresseerd in ‘onze’ melk(poeder). Of het nou jouw borstmelk is of de Nederlandse melkpoeder het maakt hen geen ‘hond’ uit.

>> Lees ook: Baby krijgt borstvoeding van verpleegkundige.

Kolven tijdens de seks

Nederland, het op een na beste handelsland van de wereld, wist hier natuurlijk wel raad mee. Wij Nederlands gingen massaal aan het kolven. Wie wil er nou niet makkelijk geld verdienen terwijl het ook nog eens een opluchting is? Je borsten staan niet meer op knappen en je verdiend met deze bevrijding ook nog eens Chinese bergen met geld. Pas wel op, 1 yuan is minder waard dan 1 euro. Je kon niet meer naar links of rechts kijken en je zag wel iemand aan het kolven. Het taboe wat heerste over het kolven was in enen vervlogen. Als wij geld ruiken dan maakt dat taboe niets meer uit. Want kom op, kolven kan je overal en tegelijkertijd doen. Tijdens het koken, het sporten, de seks, autorijden en tijdens een etentje in een restaurant. Ideaal, geld verdienen die je op het zelfde moment ook weer uit kunt geven.

Mannen die opgewonden worden van moedermelk

Alle gekheid (of eten) op een stokje. Deze serieuze kwestie heeft geleid tot vele zieke kinderen en tot een tekort aan melkpoeder in ons eigen land. Veel mensen zagen hier hun brood in en kochten de melkpoeder massaal op in Nederland. Dit leidde tot maatregelen waarbij de koper nog maar 1 verpakking per keer mocht kopen. Het is een legale handel, maar heeft de uiterlijke kenmerken van een goed georganiseerde criminele bende. Gewapende overvallen, vervalste etiketten en hitsige mannetjes die opgewonden worden van moedermelk. Helaas zijn deze mannetjes niet in trek bij ‘moeders’ en moeten ze dus opzoek naar een alternatief, melkpoeder.

Een gat in de markt!

7 jaar later kan je nog steeds rijk worden van babyvoeding. De hectiek in China omtrent het poeder is nog steeds niet voorbij en de vraag naar de Nederlandse poeder is nog steeds opmerkelijk hoog. Misschien is dat kolven toch niet zo’n slecht idee. Met bovenstaande in ons achterhoofd… jullie moeders hebben letterlijk en figuurlijk goud geld in handen. Neem Nynke bijvoorbeeld; zij gaf 14.000 kinderen borstvoeding en nu is ze schatrijk. Dit is een gat in de markt!

>> Lees ook: Borstvoeding geven aan je peuter.

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen