Waar ben je naar opzoek?

12x De Hippe Stadsmoeder in beeld

4 minuten lezen Anne
12x De Hippe Stadsmoeder in beeld

Vorige week was ik weer eens sinds tijden in Amsterdam te vinden.
Na een intensieve wandeling door deze sprankelende stad, vlijde ik mij neer in het zonnetje op een bankje in het Vondelpark. Wat een hoop verschillende mensen en nationaliteiten vliegen er dan aan je voorbij.
Ik nam eens de tijd om te kijken. Echt te kijken. Met mijn ervaring als reisleidster en stewardess heb ik al een soort ‘zesde zintuig’ ontwikkeld om De Nederlander feilloos van De Buitenlander te onderscheiden. Echter viel het me nu ook op dat ik zonder moeite De Hippe Stadsmoeder kon onderscheiden binnen deze smeltkroes.

Fascinerend.

Ontzetten druk zijn wij als ouders om ons kroost op te laten groeien als zelfstandige individuen met bovenal ruimte voor een eigen mening en eigen plek in onze samenleving.
Interessant dus dat wij moeders ons dan toch redelijk makkelijk laten categoriseren en in een hokje stoppen. Ik besloot ‘ze’ in kaart te brengen. Dat was niet zo moeilijk want heel internet staat er vol mee. Instagram is een goede bron om uit te putten. Ik stel haar aan jullie voor;
De Hippe Stadsmoeder in beeld.

1. De Hippe Stadsmoeder op Social Media

Laat zichzelf en haar Mini-Me regelmatig vastleggen op de gevoelige plaat. Het liefst door middel van een goede Selfie. Facebook is wat achterhaald. Instagram en Pinterest are te places to be waar je haar terug zult vinden. De Instagram feed van Hippe-werkende-alleskunnende-mooie-veelzijdige-bekende-stadsmoeder Nikkie Plessen staat er vol mee.

Nikkie Plessen met haar baby

Credits foto: Instagram Nikkie Plessen

2. De Hippe Stadsmoeder is gekleed naar de laatste trends en zo ook de kleine Mini-Me’s

Hoe doet ze dat toch? Altijd gekleed naar de laatste mode en als het even kan danst ze op haar designerhakken achter de kinderwagen om 07:15 het plein van kinderdagverblijf Hippe Jippe op. Niet alleen zij, maar ook haar dochtertje ziet eruit alsof ze zo is weggerukt uit een designer-kleding-reclame. De ‘so cute’ reacties zijn niet meer te tellen.

Spoed & Sproud op Instagram

Credits foto: Sproet & Sprout op Instagram

3. De Hippe Stadsmoeder heeft geen luiertas maar een hippe designertas

Luiertassen zijn passé. Althans de luiertassen die eruit zien als luiertassen. Verscholen in een über vintage schoudertas of stijlvolle cowboybag draagt zij nonchalant de flesjes en luiers met zich mee.

Hippe luiertas

Credits foto: Charmaine Hagen fotografie Instagram

4. De Hippe Stadsmoeder is uitgerust mét een bakfiets

Door de stad verplaatst zij zich met een bakfiets. ‘s Avonds staat deze voor haar huis pontificaal vastgeketend aan een eenzame lantaarnpaal alwaar deze de hele stoep verspert. Waar ben je zonder bakfiets? Niet alleen de kidz kunnen hier veilig en wel in vervoerd worden, maar in één ruk rijdt ze nu door om haar bak vol te laden bij de biologische slager -en groenteboer. Zelfs dat op de kop getikte vintage tafeltje kan ermee vervoerd worden. Ideáál!

Niet op pad zonder bakfiets

Credits foto: Instagram Heather Marie

5. De Hippe Stadsmoeder heeft een Stylish opgeruimd interieur

Bij de Hippe Stadmoeder, vind je ook een hip ingericht huis. Moeiteloos combineert zij designmeubels met eigen opgeknapte vintage details en een beetje Zuiver en VT wonen. Volgens de laatste trends hangen er ingelijste posters en letterkettingen met masking tape aan de muur.

Hippe Stadsmoeder met een Hip interieur

Credits foto: Instagram Oldjoy

6. De Hippe Stadsmoeder bezoekt iedere Vrijmibo, Zamibo en Zomibo en gaat ontbijten in de stad mét kind én laptop

En neemt de kidz gewoon mee. Ze kent alle kindvriendelijke cafeetjes en restaurants ‘in Town’ en is daar regelmatig met een bunch vriendinnetjes te vinden om de week door te nemen en de wereld te verbeteren. Ze drinkt hippe theetjes en gaat rond half vijf feilloos over op de biologische wijn van het huis of in de winter een goed gerijpte port met verse biologische kazen.

(Ps. voor de niet hippe stadsmoeders onder ons: Vrijmibo = Vrijdagmiddagborrrel, Zamibo = Zaterdagmiddagborrel en Zomibo = Zondasgmiddagborrel)

Hippe Stadsmoeder drinkt koffie

Credits foto: Instagram Anne Wagemaker

7. De Draagdoek

Heeft de laatste Bugaboo by Diesel, de Joolz Day Sense of de nieuwe Stokke Trailz in de gang staan, maar blaast de draagdoek nieuw leven in. Dit omdat dat nou eenmaal veel makkelijker is in de stad, kroeg, café of festival. Het oubollige imago van een draagdoek is afgestoft en in mooie kleuren, stoffen en ergonomische modellen draagt ze, kleine Vlinder erin, door het bruisende leven. Het draagdoek-dragen heeft zij dan ook tot een ware kunst verheven.

Hippe Stadsmoeder met draagdoek

Credits foto: Instagram Oldjoy

8. Hippe Stadsmoeder met Hippe Kids en Hippe namen in Hippe kledij

Haar kinderen dragen hippe namen als Splinter, Storm of Vlinder en spelen in het Vondelpark met Keet, Abe en Sem.

De Hippe Stadsmoeder heeft Hippe Kids

Credits foto: Instagram Marrigje

9. De Hippe Maaltijdbox

Een beetje Hippe Stadsmoeder heeft geen tijd en zin om tijd te verspillen aan boodschappen doen. ‘s Avonds tovert zij in een handomdraai een uiterst gezonde en verantwoorde maaltijd op tafel dankzij de BeterBio, Mathijs Maaltijdbox of Hello Fresh.

Maaltijdboxen zijn hip

Credits foto: Myrthemyliusofficial

10. Knot of vlecht; super EASY!

Draagt het haar in een achteloze knot of vlecht waarvan het lijkt geen moeite te hebben gekost. Simpel maar stylish.

Vlecht

Credits foto: Instagram Haarvillaheidi

11. Ze gaat op vakantie naar Ibiza

Eventjes is het vergane glorie geweest, maar inmiddels weer helemaal terug van weggeweest. Hippe Moeder en haar gezin verlaten minimaal 1x per jaar de stad om zich onder de celebs te begeven in het mondaine Ibiza. Of nog hipper; niet met haar gezin, maar met haar vriendinnen. Dit kan dan weer weggestreept worden tegen het weekje zeilen met ‘de Boyz’ door manlief. Haar liefde voor Ibiza vind je trouwens geregeld terug in Ibizastyle kleding -en interieur.

Op vakantie naar Ibiza

Credits foto: Instagram Marco Borsato

12. De Hippe Stadsmoeder voedt haar kroost minstens tweetalig op

Kleine Storm en Vlinder zijn waarschijnlijk al 6x de wereld over geweest voordat ze 4 jaar oud zijn. Dan is het wel zo makkelijk dat zij naast de Nederlandse taal ook zo snel mogelijk de Engelse taal eigen zijn. Daarnaast leren ze Spaans van de au-pair en zijn een paar lessen Chinees ook nooit weg voor de toekomstige, wereldwijde carrière van haar lieve, kleine kwetteraars.

Tweetalige opvoeding

Credits foto: Tweetalige opvoeding

Vertel; ben ik hier nog wat vergeten?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen