Waar ben je naar opzoek?

Safety first: check je autostoeltje!

1 minuut lezen Marian Alons
Safety first: check je autostoeltje!

Moeder Rachel plaatste twee foto’s op Facebook waarbij ze een autostoeltje ondersteboven houdt en op de kop, terwijl haar kind erin zit! Op deze manier wil ze ouders ervan bewustmaken dat ze hun kinderen goed moeten vastzetten in een autostoeltje.

Ze krijgt er veel reacties op haar Facebookbericht, maar haar punt wordt goed duidelijk. Ze typt erbij: “Nadat je je kindje in het autostoeltje hebt gezet, moet je bij jezelf afvragen of het veilig is om het ondersteboven te keren. Zit je kind nog veilig genoeg als de auto bij een ongeluk op de kop terechtkomt?” 

Lees ook: 10 x autorijden met je kind(eren)

Nu bedoelt Rachel niet dat je voor elke autorit je dreumes in het autozitje moet zetten en op he stoeltje op de kop moet zetten. Wel is het belangrijk om goed te blijven nadenken over de veiligheid van je kindje. Lees de gebruiksaanwijzing van het autostoeltje goed door! Zo moeten de gordels altijd strak zijn aangetrokken en niet gedraaid, ongeveer ter hoogte van de schouders van je baby zitten.

Ook benadrukt ze dat je niet te snel van een stoeltje met een achterwaartse zitting naar een voorwaartse moet gaan. De voetjes van je kind groeien misschien snel en je denkt dat ze in de weg gaan zitten als het stoeltje is geplaatst met de voeten naar de achterbank. Maar dat is niet nodig.

Winterkleding

Let in de winter ook goed op dat je je kind niet met te dikke kleding inpakt en in het autostoeltje zet. Door de dikke kleding kan je kind niet strak genoeg vast worden gezet. Doe de dikke winterjasjes of skipakjes dus uit en leg een lekker warm kleedje over je kind.

Lees ook: Waarschuwing: winterjas uit in autostoeltje

After strapping your child into their car seat, ask yourself if you'd be comfortable flipping it upside down. Remember…

Rachel McNamara 发布于 2017年3月17日

Let jij altijd op de veiligheid van je kleine in het autostoeltje?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen