Waar ben je naar opzoek?

Zo moeder zo zoon wordt zo dochter zo vader

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Zo moeder zo zoon wordt zo dochter zo vader

Snap je ‘m nog? Nee? Begrijpelijk, het is ook een ietwat verwarrend verhaal. Maar wel een hartverwarmend verhaal, waar ik alleen maar respect voor kan hebben. Het is het verhaal van een moeder en zoon, die allebei transgender zijn en nu dus door het leven gaan als vader en dochter.

Corey, de nu dus dochter is en geboren als zoon, kwam al eerder groot in het nieuws. Zodra ze uit de kast kwam als transgender zette ze zich in voor de rechten van transgenders. Volgens de wet moest ze nog naar het mannentoilet, omdat ze in haar paspoort nog een man is, maar qua uiterlijk zag ze er inmiddels meer uit als een vrouw. Ze plaatste een foto op social media, met de vraag: “Zou jij je dochter naar het mannentoilet laten gaan?”

#wejustwanttopee #repealHB2 #thisiswhattranslookslike

A post shared by Corey Maison (@coreymaison) on

Lees ook: Wow! Weet jij wie de de moeder en wie de dochter is?

Inspiratie

Door zich zo in te zetten voor transgenders, was ze voor veel mensen een inspiratie. En niet alleen van mensen die haar kende van de publiciteit, maar ook haar eigen moeder. Die maakte de overgang van haar zoon naar dochter van dichtbij mee en herkende veel van zichzelf in de struggles van haar kind. Tijdens haar zwangerschappen voelde ze zich niet gemakkelijk en van haar borsten wilde ze het liefste af.

“Corey’s moed heeft me geïnspireerd om uit de kast te komen” vertelt moeder Erica, die nu als Eric door het leven gaat. Ze is trots op Corey, dat ze ondanks de hardheid van de wereld zo dapper is. “Als zij het kan, kan ik het ook!” 


Bron: RTL Nieuws

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen