Waar ben je naar opzoek?

Rechtszaak #deel 2: Een beetje gerechtigheid voor lieve kleine Lisa!

4 minuten lezen Ik ben Helga
Rechtszaak #deel 2: Een beetje gerechtigheid voor lieve kleine Lisa!

Mijn bloedende moederhart heeft vol afschuw en verbazing de rechtszaak van de lieve kleine Lisa gevolgd. Een meisje van 5 die als klein peutertje op gruwelijke wijze mishandeld werd. Er was 12 maanden geëist tegen de moeder, waarvan 8 voorwaardelijk. Ik was zo boos dat ik er wel een blog over moest schrijven.

De rechter besloot dat deze “moeder” niet de cel in hoefde en dat ze de zorg van haar dochter mocht houden. Haar ex-partner kwam er met 12 maanden cel eveneens makkelijk vanaf. Oneerlijk, onjuist, niet te verkroppen en onrechtvaardig. Maar er is hoop! Er is een sprankje gerechtigheid gekomen. De raad van de kinderbescherming heeft ingegrepen en Lisa is uit huis geplaatst. Er is een sprankje gerechtigheid voor deze stoere meid en daarom schreef ik haar deze brief.

Lees ook: Kindermishandeling is helaas zoveel meer dan alleen slaan

Lieve Lisa,

Het spijt me dat jouw “mama” en jouw stief “papa” niet lief voor jou zijn geweest! Dat ligt niet aan jou he, dat weet je toch! Jij kunt er niks aan doen! Jij had het niet kunnen voorkomen! Sommige mensen zijn nu eenmaal niet zo lief. Ik kan je helaas ook niet uitleggen waarom. Maar jij bent wel lief lieve Lisa, jij wel. Jij bent sterk en dapper en moedig. Ik vind je sterk omdat jij je hier doorheen hebt geslagen want nee, lieve Lisa, dit is niet hoe het normaal gaat. Mama’s en papa’s doen dit normaal niet. Normale mama’s en papa’s zijn lief, die beschermen je en die laten jou je eigen fouten maken. Jij had alleen de pech dat die van jou niet zo lief waren. Maar dat ligt NIET aan jou.

Je mama moest voor de rechter komen om wat ze jou heeft aangedaan. Dat zal best moeilijk voor je zijn geweest. Want het is toch je mama en van mama’s hou je, ongeacht wat ze doen. Je bent nu 5, dus mama is jouw wereld en jouw wereld was opeens heel anders. Was je opgelucht toen je mama weer naar huis kwam? Of was je, net als ik, boos dat ze geen straf kreeg? Misschien was je juist bang dat ze wel straf zou krijgen? Omdat je weet hoeveel pijn dat doet! Omdat je weet hoe bang je dan bent. En dat gun jij niemand, want jij bent lief. Nu is jouw ervaring van straf wel anders dan wat mama zou krijgen hoor. Niemand zou peper in haar ogen wrijven en niemand zou haar mond dicht plakken. Zelfs niet als ze langzaam zou eten en ook niet als ze brutaal zou zijn.

Al die tijd was je nog bij mama. Moest je vaak denken aan het geschreeuw als je in de kamer zat? Of zocht je juist de veiligheid van je eigen kamertje op als mama er was? Was je bang dat je weer buiten in de kou moest staan, zonder kleren, koud en alleen? Of dacht je daar niet aan en wilde je alleen maar mama blij maken? Geloof me als ik zeg dat je dit niet verdient hebt lieve Lisa. Niemand verdient dit! En dit is niet normaal. Als je dat maar weet!

Vandaag is jouw wereld weer een stukje op zijn kop gezet lieve schat. Ik weet niet of je nog veel meer aankan, maar echt, dit is voor jou! Er zijn mensen op deze wereld die echt om jou geven, die van je houden en die jou beschermen. Daar waar jouw mama dat niet kan. Die mensen hebben jou uit haar wereld gehaald, niet omdat je haar irriteerde, niet omdat je niet goed genoeg zou zijn, maar juist omdat jij meer verdient! Ze deden het voor jou. Al voelt dat nu nog even niet zo, je bent 5 dus mama is jouw wereld. Maar geloof me lieve Lisa, jouw wereld wordt nu zoveel mooier, jouw wereld wordt weer blij.

Ik hoop dat je straks bij mensen woont die je laten zien wat houden van is. Die je steunen, knuffelen, kusjes geven en laten lachen. Mensen die oprecht van je houden om wie je bent EN wat je doet. Dat het niet erg is als je af en toe niet luistert en dat je zo lang als jij wilt over je eten mag doen. Mensen die je niet in de kou laten staan, maar je laten voelen wat warmte is. Mensen die je geen pijn willen doen, maar mensen die jouw pijn weg kunnen kussen. Mensen die je niet vast zullen binden, maar die je loslaten zodat jij je eigen fouten kunt maken. Mensen die onvoorwaardelijk, altijd en eeuwig van je houden. Net zoveel als jij nu nog van je mama houdt. Dat lieve Lisa, verdien je. Dat en zoveel meer!

Ik denk nog steeds aan je en ben blij dat jouw wereld vanaf nu mooier wordt. Dat er gerechtigheid is voor jou want jij bent vrij. Vrij van alle ellende. Vrij om te zijn wie je bent. Vrij om te stralen. Vrij om te genieten. En dat lieve schat, dat is normaal.

Het gaat je goed lieve meid!

Liefs,

Helga

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen