Waar ben je naar opzoek?

Pimp je caravan

2 minuten lezen Nicolette
Pimp je caravan

Al enige maanden kriebelde het. Wat leek het mij toch handig om zelf een caravan te hebben. Met drie kinderen op vakantie en iedere keer weer een mobilhome huren op de camping is best een dure aangelegenheid en bovendien grijp je constant mis in de keuken en badkamer, slaapt het bed echt vreselijk en de stoeltjes die er buiten staan zitten echt niet lekker. Kortom; je vooraf geromantiseerde, perfect  fantastische vakantie krijgt bij aankomst al een kleine domper. Tijdens onze zomervakantie, in wederom zo’n soortgelijke dure accommodatie, nam deze bevlieging bij mij ernstige vormen aan.

Toch maar een caravan?

Met de iPad op schoot en een vers WIFI abonnementje van de camping ging ik mij stiekem oriënteren op Markplaats. Al snel kwam ik erachter dat ik eigenlijk maar één type caravan handig vond. Dat was er eentje met een afsluitbare kinderkamer aan de voorkant met een stapelbed erin. Ik werd steeds enthousiaster en begon druppelsgewijs manlief ook eens warm te laten lopen voor dit idee dat in mijn hoofd al zeer ernstige vormen had aangenomen (lees… er is geen weg meer terug, dit moet!).

Maar wat zijn de interieurs van caravans afzichtelijk lelijk, ik kon niet geloven dat ik de enige was die hierover struikelde. Waar anderen zeggen; “wat maakt dat nou uit”? stond mij dit enorm tegen.

Lees ook: 15 tips voor het gebruik van Vaseline

Mijn caravan pimpen

Maar gelukkig nadat ik dit geheim met Google had gedeeld bleek ik niet de enige te zijn. Pimp die caravan! En zo kwam ik op een aantal websites die hele goeie ideeën delen voor het opknappen van je caravan. Caravanity.nl is een hele handige Nederlandstalige site én ze verkopen ook nog eens toffe boeken. De eerste ideeën kon ik daar al vinden. Wat nou donkerbruin houtwerk? Dit kan geschilderd worden. En die linoleum vloer ziet er ineens stukken beter uit met een zwart wit betegeld zeiltje erop. Tafeltjes, binnenkanten van kastjes en het toilet kunnen prima opgeknapt worden met plakplastic. Superhip en lekker snel klaar.

Wit met kleur

De stoffering kan ik gelukkig ook zelf vervangen. Met de naaimachine en paar een leuke stoffen tover ik zo nieuwe gordijntjes en kussens. Toch zijn er ook nog mensen die verder gaan. Je kunt het plafond witten, behang gebruiken. Nieuwe greepjes op de kastjes, maar ook kun je de caravan leuk pimpen met muurstickers. Wat me opvalt bij al deze gepimpte caravans is het fijne wit. Wit maakt ruimtelijk en laat zich goed combineren met andere kleuren.

Lees ook: Waarom het zo nodig is om zonder kinderen op vakantie te gaan! (en wij gaan het doen…)

Al met al is het dan nu, drie weken later, zover. Voor onze deur staat een enorme joekel van een caravan.  Tweedehands gekocht op marktplaats, maar liefst 5.60 meter. En wat heerlijk om nu na het eerst flinke sop rondje de eerste gedachten te laten gaan om dit beestje helemaal te pimpen! Een bevlieging? Misschien wel, maar wat voelt het fijn om een droom langzaam aan werkelijkheid te zien worden.

Deze blog bevat affiliatielinks | Photo by Nubia Navarro (nubikini) from Pexels

Reacties
 • Derike zei

  Hier iemand met een soortgelijk verhaal, in een andere volgorde. Eerst een caravan gekocht en. Toen het idee gekregen om hem helemaal te pimpen! Mint en pink moet het worden, al moet ik manlief nog overtuigen van de pink, ik zie het helemaal zitten! Alleen kregen we een handige harrie op bezoek die mij het afraadde om met de kwast in de rondte te gaan. Het laminaat, en kunststof op het plafond kon je niet verven volgens hem! En ik was nog wel van plan de hele binnenkant van top tot teen te gaan verven! Heb je hier tips voor?

 • christina zei

  hoe heb je douche gedaan met welke verf. ik wil mijn douche ook schilderen maar mijn muren zijn niet glad en zit van dat folie iets op

  • Ina zei

   Eerst primer gebruiken ….
   Dan verven
   Paar dagen laten uitharden
   Blijft zitten
   Op de ondergrond
   Wel duren van de sikkens gebruiken !

   Advies van een professionel schilder 👍👍👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

 • 10 maanden geleden
 • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

 • 10 maanden geleden
 • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

 • 10 maanden geleden
 • 4 minuten lezen