15 tips voor het gebruik van Vaseline

tips voor gebruik van VaselineJe zult versteld staan waar je een potje doodeenvoudige Vaseline allemaal voor kunt gebruiken. Zelf nog een goede tip? Deel hem met ons!

Lees ook waar je een komkommer voor kan gebruiken: Je komkommert er niet onderuit!

 1. Vaseline laat je wimpers groeien. ’s Nachts een dun laagje Vaseline op je wimpers aanbrengen en je wimpers worden langer en dikker.
 2. Maakt droge en ruwe ellebogen weer heerlijk zacht. Net als droge en ruwe nagelriemen, knieën en hielen.
 3. Vaseline is een perfecte lipbalsem/gloss.
 4. Vaseline houdt je parfum langer vast. Smeer een beetje Vaseline uit op de plekken waar je je geurtje altijd opbrengt, daarna breng je je parfum. Blijft veel langer hangen!
 5. Breng een klein beetje Vaseline aan op je tanden. Geen lipstick vlekken meer op je gebit.
 6. Een beetje Vaseline op je schoenen of tas laten ze er weer uitzien als nieuw.
 7. Haren verven? Voorkom dat je haarlijn/voorhoofd ook wordt mee geverfd. Breng een dun laagje Vaseline aan langs je haarlijn.
 8. Na gebruik van je nagellak smeer je de opening van het potje een beetje in met Vaseline. De volgende keer zijn je potjes makkelijk open te maken.
 9. Je eigen pompoenen uitgehold voor Halloween? Smeer de snij randen in met een beetje Vaseline en voorkom vroegtijdige uitdroging en rotting.
 10. Verwijder makkelijk make-up vlekken uit je kleding. Breng een beetje Vaseline aan op een vochtige doek en dep hier mee op de vlekken.
 11. Waterkringen op je tafel? Wrijf de kringen in met een beetje vaseline en laat een nachtje intrekken. Daarna het restant wegvegen en je de kring is ook weg.
 12. Kauwgom in je haar? Flink insmeren met Vaseline en de kauwgom is er zo uit.
 13. Houd de wieltjes van skateboards en skates goed door ze in te smeren met een beetje Vaseline.
 14. Krakende en piepende deuren kun je heel makkelijk verhelpen door ze in te smeren met Vaseline.
 15. Voorkom luieruitslag door de billen van je kleintje in te smeren met een dun laagje Vaseline. Het vocht kan zo niet in de huid trekken.

Waarvoor gebruik jij vaseline?

In deze blog staan affiliatielinks verwerkt.

Mariël

Mariël l Getrouwd l Mama van 2 dochters l Eigenaar van de LifestyleOnlineCompany waaronder o.a. Polka & Dotje valt; hotspot voor de hipste canvassen met naam, kinderkamerkunst, stationary, woonaccessoires, haaraccessoires en meer…

18 reacties
 1. Als je een bloedneus hebt: ook wat vaseline in je neus en het bloeden stopt en je neus is minder droog dus minder snel bloedneuzen

 2. Werk dagelijks in een kalkfabriek met Kalk water op het werk voorheen nooit last gehad van droge handen nu jaarlijks deze winter ontdekt eest hand cream en daar overheen vaseline die dient als water afstotend nu ook op de apperatuur gedaan en geen kalk vlekken en geen uit gedroogde handen.

 3. Ik gebruik vaseline op een wattenstaafje om de nu zo geliefde hobby “kleuren voor volwassenen uit te voeren. Kun je mee mooi je kleurplaten egaal kleuren.

 4. Er zijn nog steeds vrieskasten die ontdooid moeten worden. Zet een brede bak kokend water op een onderzetter in de vriezer. Doe de deur dicht. Houdt smelt water in de gaten. De dikke ijslaag glijdt makkelijk naar beneden als u de wanden af en toe bedekt/ingesmeerd heeft met een beetje vaseline.De ijslaag laat makkelijk los door het warme vocht en de vettigheid.

 5. Ik heb vaseline gebruikt op mijn huid. Het gevolg was een allergische reactie. Sindsdien heb ik van alle crèmes en zalfjes met vaseline last. (rood, bulten, jeuk)
  Daarom raad ik iedereen aan het eerst op een klein plekje op de huid uit te proberen.

 6. Voor hooikoorts. Smeer je neusgaten in met een wattentip waarop een beetje vaseline. Zo voorkom je dat je neusgaten droog worden en je gaat niezen. (en ook vJ. icks helpt)

 7. Bij een oude vrieskast laat IJsvorming in de vriezer zich makkelijk verwijderen als de droge wanden licht ingewreven worden door vaseline.

 8. Als Pedicure raadt ik af om Vaseline op je hielen te smeren bij droogheid, ook als je eelt hebt. Vaseline brengt namelijk een beschermende laag aan en het is dan lastig om het goed te verwijderen, je glijdt dan met de frees zo langs de huid zonder dat je er iets afhaald

 9. Ik gebruik al zeer lang vaseline (35%) om toe te voegen aan zonnecrème (65%) en gebruik deze crème om lijf en leden in te smeren met een zeer goed resultaat. Vermindert de dure prijs van zonnecrème!

 10. Als je lade in de kast moeilijk schuift, smeer dan wat vaseline onder de randen van de lade dan schuift de lade weer soepel.

 11. Vaseline blijft een absolute must-have voor in huis. Weet zeker dat er zo nog 100 dingen onder elkaar kunnen worden gezet. Een beetje vet maakt af en toe net het verschil.

Plaats een reactie

Je e-mailadres zal niet worden gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.