Waar ben je naar opzoek?

Kate laat het ons zien; de harde waarheid over je figuur na de bevalling

3 minuten lezen Suzanne Righart
Kate laat het ons zien; de harde waarheid over je figuur na de bevalling

Kate wat doe je nu? Dat zal ongetwijfeld menig moeder hebben gedacht toen de pas bevallen Kate Middleton het ziekenhuis verliet in een niets verhullend blauw jurkje. Ondanks de zorgvuldig gestylde, natural look viel ons moeders, en de rest van de wereld, maar één ding op, die buik! Kate Middleton had een duidelijk ‘net na de bevalling’ buikje Ze schaamde zich er niet voor, vouwde haar handen eromheen alsof ze wilde zeggen, dit hoort erbij en het kan me niets schelen. 

Taboe
Het is zo’n beetje het best bewaarde geheim onder moeders. Niet voor niks vonden heel veel moeders het maar niets dat Kate zich met buik liet zien en deze zelfs nog benadrukte. Wij vrouwen willen het niet weten, maar dit is de harde werkelijkheid. Je buik is niet meteen na de bevalling weer plat. Natuurlijk is hij niet meer enorm opgeblazen zoals aan het einde van de zwangerschap. Er is namelijk ongeveer 3 kilo baby, veel vruchtwater en aardig wat bloed minder. Juist doordat de inhoud weg is houd je misschien zelfs een beetje een blubberbuikje over net na de bevalling. Laten we nou eerlijk zijn, dat is niet iets waar wij vrouwen trots op zijn.

Tijd
Het kost helaas echt tijd om weer van je zwangere figuur af te komen. Het is niet voor niks dat er wordt gezegd dat je na negen maanden zwanger zijn ook negen maanden moet ontzwangeren. In de eerste weken na je bevalling moet je baarmoeder nog krimpen naar het formaat dat hij oorspronkelijk had. Daarnaast heb je waarschijnlijk wel wat vetreserves aangelegd die je ook niet zomaar kwijt bent. Tot slot zijn de spieren en de huid bij je buik dusdanig uitgerekt dat het tijd kost om dit allemaal weer in normale proporties te krijgen, als dit al ooit gaat lukken.

Media
Waar komt dat toch het hardnekkige idee vandaan dat je na de bevalling vast snel weer je oude figuur kunt hebben? Wat dacht je van de media. Sterren als Doutzen Kroes, Beyonce en Reese Witherspoon zien er binnen no time na de bevalling weer geweldig uit. Dan moet dat voor ons gewone mensen toch ook kunnen?

Workout
Wat we niet zien is hoe deze mensen moeten afzien, direct na de geboorte. Waar normale moeders eerst eens even bijkomen van de bevalling en moeten wennen aan het nieuwe leven met hun kindje, staan de sterren vanaf dag één alweer onder een strikt regime. Ze volgen een speciaal dieet en hebben een streng workout schema. Natuurlijk moeten zij er binnen no time weer super uitzien. Dit is namelijk waar de meeste van deze mensen hun geld mee verdienen.

En nu?
Voor je nu in paniek raakt en denkt dat er totaal geen hoop meer is voor jou als normale moeder om je oude figuur terug te krijgen, het kan. Het begint eigenlijk al tijdens de zwangerschap. Het is verstandig niet alles te eten waar je zin in hebt. Eet gezond en ook eten voor twee is niet nodig. Natuurlijk mag je best eens wat extra’s of iets lekkers, maar iedere dag een frikadel speciaal omdat je daar nu net zo’n zin in hebt, is misschien iets teveel van het goede.  Daarnaast helpt het om na je bevalling borstvoeding te geven. Echt lijnen als je borstvoeding geeft mag niet en is ook niet verstandig, maar je valt meestal wel makkelijker af met borstvoeding. Als je dan ook nog op je voeding let en na een aantal weken je sport weer oppakt, moet het vast goedkomen. Vraag wel even goed na bij de verloskundige welke sporten je mag doen en hoe snel na de bevalling.

Relax
Het beste advies is eigenlijk nog, laat het los. Kijk naar Kate. Zij maakt zich niet druk om haar buikje en lijkt zich heel bewust dat de buik het logisch gevolg is van het allermooiste en liefste wat ze ooit kon wensen, haar zoon. Geniet nou eerst maar lekker met je kindje en je partner en maakt je niet teveel zorgen over je figuur. Gelukkig heb jij veel meer kwaliteiten dan alleen je figuur en is het dus helemaal niet zo erg dat je figuur nog even niet helemaal is zoals voor de zwangerschap.

 

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen