Waar ben je naar opzoek?

In Pakistan wordt grof geld verdiend met babyhandel

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
In Pakistan wordt grof geld verdiend met babyhandel

Ik moest twee keer met mijn ogen knipperen toen ik dit bericht zag. Het is echt waar: baby’s in Pakistan worden gestolen vlak nadat ze geboren zijn en vervolgens doorverkocht. Voor een jongen wordt 6500 euro betaald, voor een meisje de helft. En dat is nog niet eens alles.

De handel is opgekomen doordat adopteren in Pakistan erg moeilijk is. Daardoor is er een zwarte markt ontstaan waar heel veel geld wordt betaald voor een gezonde baby. De baby’s worden gestolen uit het ziekenhuis.

Lees ook: Worden onze kinderen afgeluisterd?!

Dat dit in een ziekenhuis kan gebeuren, komt doordat artsen en verpleegkundigen ook deel uitmaakte van deze bendes van kinderhandelaren. De mensen die je juist het meest vertrouwd! De baby’s werden in het ziekenhuis verwisseld met het lichaam van een overleden baby. De biologische ouders werd verteld dat het kind was overleden.

Deze details bracht de politie naar buiten, nadat ze een bende hadden opgerold. De politie heeft honderden gekidnapte kinderen kunnen opsporen. De autoriteiten hebben besloten dat deze kinderen bij de adoptieouders mogen blijven.

Dat lijkt misschien een gekke beslissing, maar de situatie is zo bizar. Het kind weet niet beter dan dat de adoptie ouders zijn ouders zijn. En wie weet weten de adoptieouders zelf niet eens dat hun kind gestolen is. Laten we hopen dat er snel meer kinderhandelaren worden opgepakt!

Bron: RTL Nieuws

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 1 maand geleden
  • 7 minuten lezen