Waar ben je naar opzoek?

Ouders met vier of meer kinderen zijn het gelukkigst! 

1 minuut lezen Marian Alons
Ouders met vier of meer kinderen zijn het gelukkigst! 

Je zou denken dat je meer stress krijgt als je veel kinderen hebt, maar dat lijkt niet het geval. Uit een nieuw onderzoek blijkt namelijk dat gezinnen met vier of meer kinderen het gelukkigst zijn.

Dokter Harman van de Edith Cowan University onderzocht vijf jaar lang gezinnen van verschillende groottes. Hij keek naar hun zelfvertrouwen, veerkracht, sociale vangnet en hun tevredenheid over het leven. Uitkomst: Ouders met vier of meer kinderen scoren het hoogst op tevredenheid!

Lees ook: 11x Je weet dat je uit een groot gezin komt als

Inderdaad, een groot gezin brengt in verhouding meer stress en kosten met zich mee, maar dat weegt niet op tegen het geluk dat elk kind bijdraagt. Kinderen uit grote gezinnen zijn eerder zelfstandig en leren omgaan met andere kinderen en hebben altijd een speelmaatje.

Ben je al tevreden met drie kinderen? Misschien kun je gezinsuitbreiding overwegen als je wat meer rust in de keet wil. Uit een ander onderzoek blijkt namelijk dat ouders met 3 kinderen de meeste stress ervaren. Bizarre twist: ouders met vier kinderen ervaren juist weer een minder stressvol leven. De reden? Ouders die een vierde kind krijgen zouden zich beter kunnen overgeven aan de situatie. De boel wat meer de boel laten dus.

Bron: Parenting.com

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen