Waar ben je naar opzoek?

10 x autorijden met je kind(eren)

2 minuten lezen Kari van der Heide
10 x autorijden met je kind(eren)

In deze reeks deelt de mama van een enthousiaste, actieve dreumes tips & trucs. Mensen zeggen vaak dat, zodra je kinderen hebt, je allerlei dingen niet meer kunt doen. Zoals gezellig uit eten gaan, rustig boodschappen of het huishouden doen, fit blijven of shoppen. Maar niks is minder waar. Vandaag 10 tips voor als je een lange autorit moet maken met je kleintje.

1. Planning is alles. Als het even kan, zorg er dan voor dat je gaat rijden vlak voordat je kindje gaat slapen. Als je tweeëneenhalf uur naar Friesland moet karren, is het wel zo relaxed voor alle passagiers als daarvan tenminste een uurtje wordt geslapen.

2. Vertrek op tijd. Als je moet gaan haasten, gaat het geheid mis. Want haasten = stress = huilend kind = boze ouders = kutreis.

3. Bepakt en besmeerd. Zorg voor voldoende eten en drinken. Flesjes melk, koekjes, boterhammen. Ook voor jezelf. Met hangry passagiers rijden is vragen om ongein.

4. Vergeet niet te stoppen. Omdat je op tijd bent vertrokken kun je gemakkelijk (meerdere keren) stoppen, als je kindje wakker is. Even de benen strekken, wat lekkers halen, borstvoeding geven, naar de wc gaan: gewoon even niet in die auto.

Lees ook: Waar moet je aan denken als je een verre reis maakt met kinderen?

5. Vergeet niet te kolven. Als je nog borstvoeding geeft en je wilt of kunt niet stoppen om te voeden, vergeet dan niet je kolf. Veel kolfapparaten werken ook op batterijen of neem anders een handkolf mee.

6. Zingen werkt (bijna) altijd. Neem een paar cd’s met kinderliedjes mee. Niets leidt zo lekker af als een half uur lang meeblèren met ‘op een grote paddenstoel’ en ‘ozewiezewoze’.

7. Ga achterin zitten. Hoe irritant (en gevaarlijk) is het als je je iedere paar minuten moet omdraaien om je kindje te troosten of eten te geven, een speen van de grond te rapen of een speeltje aan te geven. Ga er gewoon naast zitten. Wel zo gezellig. (Natuurlijk niet als je de bestuurder bent, haha).

8. Tas met speelgoed. Neem een tas met boekjes en speeltjes mee zodat je kindje zich kan vermaken tijdens de reis. Als je kindje wat ouder is, kun je ook ‘ik zie, ik zie’ spelletjes doen.

9. Ipad als redder in nood. Soms ben je gewoon even klaar met vermaken of werkt niks meer. Vooral als je naar het buitenland rijdt, is het op een gegeven moment gewoon op. Dan is het lang leve de Ipad voor filmpjes & spelletjes. Denk wel aan opladers!

10. Safety first. Jullie veiligheid is altijd het allerbelangrijkste. Sjees dus niet door terwijl je eigenlijk moe bent. Vermijd ruzies en road rage. Stop als je kind blijft huilen (want stress). Zorg ervoor dat de bestuurder zich niet teveel hoeft te bemoeien met wat achterin gebeurt. Ga niet lopen haasten. Veilig op bestemming aankomen is je hoogste doel.

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 weken geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 weken geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 4 weken geleden
  • 7 minuten lezen