Waar ben je naar opzoek?

Kinderen steeds vaker geschorst?

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Kinderen steeds vaker geschorst?

Het aantal kinderen dat geschorst wordt van school, lijkt te stijgen. Dat blijkt uit cijfers van de onderwijsinspectie. Vorig schooljaar waren 436 leerlingen langer dan één dag thuis. Het schooljaar ervoor waren dat er nog 275. 

Het totaal aantal gemelde schorsingen op het bijzonder onderwijs is nagenoeg gelijk gebleven. Maar het aantal kinderen dat bijzonder onderwijs volgt is wel gedaald, waardoor het aantal schorsingen dus eigenlijk is gestegen.

Lees ook: Je voorbereiden op de basisschool doe je met deze vijf tips

Wanneer wordt een kind geschorst?

Een kind wordt geschorst van school als het zich fysiek of verbaal zo heeft misdragen, dat de veiligheid van andere leerlingen of leerkrachten in gevaar kan komen. Het zijn meestal jongens die geschorst worden en kinderen die last hebben van psychische of psychiatrische problemen.

Een school, zowel een basisschool als middelbare school, mag een kind altijd schorsen als daar een goede reden voor is. Een kind mag dan een dag of langer geen les meer volgen en niet meer op school komen. Een schorsing mag maximaal vijf dagen, dus een week duren. Als je als ouder bezwaar wil maken tegen de schorsing, moet je bij openbare scholen een klacht indienen bij het schoolbestuur, of, als dat niks oplevert, naar de bestuursrechter stappen; bij bijzonder onderwijs moet je bij de civiele rechter zijn of een klacht indienen.

Lees ook: Een bammetje thuis, of op school?

Addertje

Er zit wel een addertje onder het gras bij deze cijfers. Scholen zijn namelijk pas vanaf 1 augustus 2014 verplicht om schorsingen door te geven aan de inspectie. Scholen hebben even de tijd nodig om te wennen aan dit soort afspraken volgens de Inspectie. Daarom lijkt de stijging nu heel groot.

Bron: Ouders van nu

Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 3 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 3 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 3 maanden geleden
  • 7 minuten lezen