Waar ben je naar opzoek?

Baby geboren in een vakantiehuisje

1 minuut lezen Marian Alons
Baby geboren in een vakantiehuisje

Een vakantie om nooit te vergeten voor de kersverse moeder Gaby Reesink. Haar persweeën begonnen te vroeg, waardoor ze in haar vakantiehuisje in Zeewolde beviel van zoontje Arthur. Vader Tim: “We moesten hem in de sauna warm houden”.

Verloskundige Marianne werd gebeld vanuit het Center Parcs vakantiepark De Eemhof in Zeewolde. Met gierende bandjes snelde ze er naar toe, want de persweeën waren veel te vroeg begonnen. Marianne: “Ik ben na 25 jaar wel iets gewend, maar dit is wel heel bijzonder!

Gelukkig liet een begeleider van het park de verloskundige snel naar binnen. Verloskundige Marianne: “Ik kon achter hem aanrijden en heb super snel doorgereden en gerend om zo snel mogelijk bij de bevalling te kunnen zijn.”

Lees ook: Een badbevalling? Doen!

En of het snel ging! Baby Arthur kwam na nog geen 6 minuten ter wereld. Trotse papa Tim: “We hadden geen tijd om zorgen te maken over onze situatie. Het ging allemaal zo snel! Hij is drie weken te vroeg geboren, maar wel kerngezond.”

Creatieve oplossing

De situatie vroeg wel om wat creativiteit, want er waren geen luiers, kleertjes of schone doeken aanwezig. Helemaal niets. “Ik moest wel creatief zijn. Omdat hij zo vroeg geboren is, is het belangrijk dat hij goed warm gehouden wordt. Daarom hebben we de sauna gebruikt,” aldus Marianne. Vader Tim deed de sauna aan en zo heeft de verloskundige er een kwartiertje in gestaan. Marianne: “Het was genieten!” 

De kersverse ouders zijn de verloskundige ontzettend dankbaar. Doordat zij zo kordaat en creatief handelde, gaat het heel goed met Arthur. Hij is kerngezond en is inmiddels thuis in Arnhem.

Bron en foto Verloskundige Marianne: Rtlnieuws.nl

Bron hoofdafbeelding: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen