Waar ben je naar opzoek?

Ouders kiezen ervoor dat Siamese tweeling aan elkaar blijft

1 minuut lezen Marian Alons
Ouders kiezen ervoor dat Siamese tweeling aan elkaar blijft

In januari werd de Siamese tweeling Callie en Carter geboren. Ondanks dat artsen een abortus adviseerden, kozen de ouders er bewust voor om de meisjes geboren te laten worden. Moeder Chelsea laat de tweeling voorlopig ook nog aan elkaar, tenzij het een medisch probleem wordt, dan overweegt ze een ‘scheiding’ van de tweeling.

Op Britse televisie gaven de ouders Chelsea en Nick een live-interview. De reacties waren niet mals en erg verdeeld. De Siamese tweeling Callie en Carter werd, tegen alle adviezen van de doktoren in, geboren in januari. De ouders weigeren om de meisjes uit elkaar te halen. Volgens hen is dat nu nog niet nodig en overwegen ze alleen een ingreep als het een medisch probleem oplevert.

Lees ook: Siamese tweeling wordt voorbereid voor operatie om ze te scheiden

Vader Nick vertelt dat de meisjes echt compleet verschillende karakters hebben. Zo zou Callie kalm en zachtaardig zijn, haar zusje Carter is daarentegen meer eisen en een beetje opdringerig.

Tijdens eendezelfde echo kwamen de kersverse ouders erachter dat ze een tweeling verwachtten én dat het een Siamese was. “Het feit dat het een tweeling was, was al overweldigend, maar toen ze zei dat ze aan elkaar vast zaten, was dat echt een shock!”, aldus moeder Chelsea. Ze kwam er toen achter dat haar meisjes twee benen deelde en de darmpjes.

Verhuizing

De toekomstige ouders hoorden dat er een kleine kans was dat hun tweeling het zou overleven in de baarmoeder. Toch besloten ze om het wel te voldragen en geen abortus te plegen. Samen met hun 3-jarige zoon Jaysin besloten ze meer dan 2200 kilometer te verhuizen, zodat ze dichtbij een gespecialiseerd woonden in Houstin, Texas.

Voor de ouders zal de vraag er altijd blijven of het verstandig is om de meisjes van elkaar te scheiden. Moeder Chelsea: “Als het medisch gezien een probleem wordt dat ze aan elkaar vastzitten, of ze willen het zelf niet meer, dan is een scheiding van de twee, misschien het beste.” 

Lees ook: Fotoshoot van twee tweelingen laat je smelten

De reacties op de uitzending en het interview waren uiteenlopend. Sommigen vonden dat de ouders hun tweeling zo juist een toekomst ontnamen, terwijl anderen juist vonden dat ze een goede beslissing hadden gemaakt.

Bron: Mirror   –   Bron foto’s: ITV

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 2 maanden geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 2 maanden geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen