Waar ben je naar opzoek?

Op vakantie zonder kinderen

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Op vakantie zonder kinderen

Elke ouder wil wel eens een momentje voor zichzelf. Even ongestoord een boek kunnen lezen, je favoriete serie kijken of gewoon even naar de wc. Sommige ouders gaan nog een stapje verder. In plaats van een uurtje of een avond alleen, gaan ze alleen op vakantie.

‘Adult only’-vakanties zijn bezig aan een opmars. Vakanties waarbij je verblijft in een accommodatie waar kinderen niet welkom zijn. Dat klinkt als vakanties voor singles, groepen jongeren en andere mensen die liever niet nat gespetterd worden aan het zwembad. Maar touroperators TUI en Neckermann zien ook een opmars onder stellen met kinderen.

Lees ook: “Ik ging op vakantie, mijn zoontje leerde thuis doorslapen”

Dat wil niet zeggen dat ouders drie weken hun kinderen bij opa en oma achterlaten. Vaak gaat het om een korte ‘extra’ vakantie, dus lekker een paar dagen ertussenuit. Zonder kinderen dus. Volgens de reisorganisaties is het niet omdat de ouders niet van hun kinderen houden, maar omdat ze “ook wel eens rust willen.” 

En deze vakanties zijn dus steeds populairder. Neckermann biedt op dit moment 74 hotels aan waar kinderen verboden zijn. Zou het wat voor jou kunnen zijn? Even helemaal op jezelf of met z’n tweeën? Of moet je er niet aan denken je schatjes te missen? Laat het weten in de comments! (maar hou het wel gezellig…)

Bron: Nieuwsblad – Bron beeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen