Waar ben je naar opzoek?

Kraamfeest of kraamvisite; wat doe of deed jij?

1 minuut lezen Marian Alons
Kraamfeest of kraamvisite; wat doe of deed jij?

Als er een klein hummeltje wordt geboren, verwachten je vrienden en familie dat ze een kaartje krijgen, waarop staat: Tussen 12 en 15 uur lig ik met mama te slapen en na 21 uur begint ook mijn papa te gapen. Maar heb je wel eens nagedacht over een kraamfeest? In één klap alle visite en klaar is Kees. 

Zeker als je niet zo’n visite-mens bent en je liever alleen met je gezinnetje bent, is een kraamfeest ideaal. Laat het even op je inwerken. Je verstuurt een kaart met daarop de tijden van je feest en huurt een zaaltje (bijvoorbeeld van een buurthuis of kerk). Daarna hoef je alleen nog maar te zorgen dat de catering verzorgt is tijdens het feest, zodat je gasten niet uitdrogen. Hiervoor kun je en bedrijfje inhuren, maar je kan ook je (schoon)moeder, broer/zus of je goede vriendinnen vragen om je uit de brand te helpen.

Lees ook: Dé 10 regels voor kraamvisite

Je hoeft niet bang te zijn dat je verder nooit meer visite krijgt, omdat ze al op je kraamfeest zijn geweest. Je echte vrienden komen heus wel vaker om te kijken hoe het met de kleine spruit gaat. Stiekem is het een perfecte test om te kijken wie er echt dichtbij je staan (en wie vooral niet).

Jammer is natuurlijk wel dat je niet met iedereen kunt praten die je hebt uitgenodigd. Het gevoel dat je iedereen per se moet spreken, kun je maar beter snel loslaten. Bijvoorbeeld die achterneef met een bedrijf in Sri Lanka spreek je dan alleen bij binnenkomst bij de felicitatie.

Lees ook: 10 types die niet op kraamvisite hoeven te komen

En de volgende dag? Ja, dan ben je he-le-maal gesloopt. Het is niet erg dat je the day after alleen maar in bad of in bed ligt. Het bespaart je in ieder geval een hoop vermoeidheid die je anders wel had gehad!

Hadden jullie een alle bezoek op kraamvisite of hielden jullie een kraamfeest? Ben je zwanger en weet jij al wat je doet?

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen