Waar ben je naar opzoek?

HELP! Ik zit in een kerstdip!

2 minuten lezen Marian Alons
HELP! Ik zit in een kerstdip!

Heerlijk gegourmet op dag 1 en een luxe driegangendiner op Tweede Kerstdag. Nee hoor, ik heb niets te klagen. Ik moest eerst werken, maar het was zo rustig; ik mocht thuisblijven! Wauw! Nee, mijn Kerstdagen waren echt super gezellig en ik heb enorm genoten. Maar vandaag is het geen Kerst meer…

Het is gedaan met de pret. Op Eerste en Tweede Kerstdag stamp ik non-stop alles wat eetbaar is naar binnen. Nee, met de Kerst doe je niet aan de lijn. Vandaag is het 27 december en nu zegt mijn verstandige gedeelte van mijn hersens: “eet lekker veel groentes en vanavond als snack een wortel!”, maar de andere kant zegt: “Weet je niet dat het zo weer Oudjaarsdag is? Dan ga je toch ook niet lijnen? Oliebollen horen erbij!”

Lees ook: Hoe val je succesvol af?

Tijdens de feestdagen zelf kijk ik vol trots naar alle glitterballen en lampjes in de kerstboom of die zelfgemaakte krans aan de voordeur. Vinden jullie het ook zo afschuwelijk om naar de kerstboom te kijken als Kerst voorbij is? Laten jullie dat ding echt staan tot Drie Koningen? Ik heb dan ook weer niet de puf om in de nacht van Tweede Kerstdag de hele glitterzooi op te ruimen en weer op zolder terug te leggen.

Na Jezus’ verjaardag lijken voor mij de kerstversieringen opeens goedkope troep, want ja dat is het eigenlijk ook. Het voelt niet meer feestelijk en ziet er lelijk uit. Zo, ik heb het gezegd. Serieus, hebben jullie wel eens goed naar je boom gekeken? Afgrijselijk eigenlijk, om zo’n natuurlijk organisme te versieren met glinsterende kerstversiering en er een piek op te zetten.

Lees ook: 10x kidsproof kerstversiering

Oké gaan we het nu even over schoonmaken hebben. Denise schreef er een goede blog over! Natuurlijk verdienen wij vrouwen het om Derde Kerstdag de hele dag lekker te niksen. Maar even om te checken: wie van jullie heeft dat ook echt gedaan? Hier moesten de aangekoekte restjes van het gourmetstel worden geschraapt, want die verdwijnen niet vanzelf…

En zo zit ik dus in een zogenoemde kerstdip. Kerst is leuk, totdat het voorbij is. Ik ben van mening dat we vaker gezellig etentjes en spelletjesavonden met familie en vrienden moeten houden, zonder dat daar een feestdag aan verbonden is. Een soort spontane dag, zonder gourmetstel en kerstverlichting.

Lees ook: 11 Uit-je-dip-tips

Ach en natuurlijk kom ik er wel weer uit hoor! Geen zorgen. Als huis en tuin er weer netjes bij staat en er geen glitter of dennennaald meer te vinden is, kan ik weer rustig ademhalen. Voorbereiden op de nieuwjaarsbrunch met de HELE familie… Bij ONS thuis…

Bron hoofdafbeelding: Pixabay

Reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Wonen op Curacao en terug naar Nederland

  • 6 dagen geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Rechten alleenstaande moeder met kind

  • 1 week geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en school

Traktatietip: Rupsje Nooitgenoeg

  • 3 maanden geleden
  • 1 minuut lezen