Waar ben je naar opzoek?

Zwanger! En het wordt een…

1 minuut lezen Jeanine van Brummen
Zwanger! En het wordt een…

“Zo, wanneer gaan jullie aan kinderen beginnen?” Die vraag kregen Carrie en Nic ontelbare keren. Zeker nadat ze drie jaar geleden trouwden. Ze werden er gek van. En daarom deelde Carrie haar bijzondere zwangerschapsfoto’s. 

Carrie en Nic willen geen kinderen. Niet omdat ze niet van kinderen houden, Carrie is zelfs juf op een basisschool, maar omdat ze er zelf geen behoefte aan hebben. Maar hoe vaak ze dat ook zeggen, de vraag komt elke keer terug. Om iedereen, al was het maar voor even, de mond te snoeren, besloot Carrie foto’s te delen waarop ze toch gezinsuitbreiding aankondigde.

Lees ook: Wanneer vraag je aan iemand: “Goh, ben je zwanger?”

My husband and I have been married 3 years and everyone is bugging us about having a baby. Close enough right?

Bron foto: Imgur

Carrie bleek ‘zwanger’ van een puppy! En ze kreeg ontzettend veel reacties op deze foto’s. Niet alleen van mensen die de foto’s leuk vonden, maar vooral van vrouwen die ook klaar waren met de eeuwige vraag over kinderen. Want die beslissing moet iedereen natuurlijk voor zichzelf maken.

Veel vrouwen voelen de druk om moeder te worden van hun omgeving en de samenleving. Ze hebben het gevoel dat andere mensen hen veroordelen, omdat ze geen moeder zijn. Terwijl er natuurlijk veel redenen zijn om geen moeder te zijn. Misschien lukt het niet, is de relatie niet stabiel genoeg, of de financiële situatie, kan het om gezondheidsredenen niet, of dus gewoon omdat er geen kinderwens is. Wat de reden ook is, het is altijd aan jezelf om een keuze te maken en aan niemand anders!

Heb jij ooit deze druk gevoeld? Wij vertellen graag je verhaal! Mail naar marion@love2bemama.com en als je verhaal geplaatst wordt ontvang je een verrassing!

Bron: Upworthy

Bron hoofdbeeld: Pixabay

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Wonen op Curacao

Emigreren naar buitenland met kinderen tips

  • 1 maand geleden
  • 5 minuten lezen
Alleenstaande moeder

Alleenstaande ouder toeslag 2024

  • 1 maand geleden
  • 4 minuten lezen
Mama

Een gezin met 6 kinderen

  • 2 maanden geleden
  • 7 minuten lezen