Waar ben je naar opzoek?

Ongeneeslijk zieke Ollie (9) krijgt bezoek van prins!

2 minuten lezen Jeanine van Brummen
Ongeneeslijk zieke Ollie (9) krijgt bezoek van prins!

Als je kind ongeneeslijk ziek is, is het natuurlijk fijn als je steun krijgt van de mensen om je heen. Als je je zorgen kan delen met iemand die naar je wil luisteren en die je kind even kan laten vergeten dat hij ziek is. Deze ouders kregen steun van een bijzonder iemand!

Ollie Caroll is negen en heeft de ongeneeslijke ziekte Batten. Batten is een stofwisselingsziekte die er uiteindelijk voor zorgt dat cellen niet geschoond worden, waardoor vooral hersencellen hun functie langzaam verliezen. Voor meer informatie over Batten en wat je kan doen om te helpen lees je het blog over Daphne.

Met alle kracht staan

Vorig jaar won Ollie hij een prijs voor meest inspirerende kind bij de Wellchild Awards. Tijdens de uitreiking van deze Award, ontmoette Ollie de Britse Prins Harry. Ollie kon toen al nauwelijks meer zelf praten of staan. Toch zamelde hij al zijn kracht bij elkaar om speciaal voor de prins te gaan staan om hem een knuffel te geven. Dat leverde een hartverscheurend filmpje op. Pak de tissues erbij!

Na het winnen van deze Award, die de familie al hoop en steun gaf, kregen ze nog meer goed nieuws. Ollie en zijn zusje Amelia, die ook aan deze vreselijke ziekte lijdt, krijgen een experimentele behandeling. Er was dus nog meer hoop! Deze vreugde wilden ze graag delen met de prins en dus schreven ze hem een brief. In de brief bedankten ze hem ook voor het bijzondere moment dat hij en Ollie hadden tijdens de uitreiking.

Lees ook: Wat als je kind plotseling ernstig ziek wordt?

Band ontstaan

Volgens de ouders van Ollie was de knuffel het moment dat de vonk tussen de prins en de kleine jongen oversloeg. Met dit filmpje valt dat moeilijk te ontkennen, maar het echte bewijs dat prins Harry zich bekommert om het gezin levert hij door ze, in het geheim dus zonder veel (media)aandacht, te bezoeken in het ziekenhuis.

De ouders van Ollie en Amelia plaatsten na afloop van het bezoek foto’s op Facebook. Daarop is te zien hoe Ollie bij prins Harry op schoot ligt en hoe ook Amelia zich vermaakt heeft met de prins. De ouders schrijven erbij dat Harry een uur is geweest om met de kinderen te spelen en met de ouders te praten.

Ze bedanken ook de prins voor steun, tijd en vriendelijkheid voor hun familie en de strijd die ze leveren tegen Batten.

>Lees ook het blog over Daphne (9) die strijdt tegen Batten en lees wat je zelf kan doen!

Bron: LINDA

Bron hoofdbeeld: Flickr

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 1 jaar geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 1 jaar geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 1 jaar geleden
  • 4 minuten lezen