Waar ben je naar opzoek?

8x originele Moederdag cadeautjes om ZELLUF te doen

3 minuten lezen Marian Alons
8x originele Moederdag cadeautjes om ZELLUF te doen

Het is bijna moederdag en dat betekent: cadeautjes! Deze blog schuif je het beste even onder de neus van de papa’s óf gebruik je zelf als je voor je eigen moeder aan de knutsel wil. Een lijstje vol met creatieve en originele ideeën voor een persoonlijk cadeautje. 

1. Zelf een schilderij maken
Zin om even lekker creatief uit te pakken? Pak een rolletje tape of stevig plakband en plak strepen over het doek. Geef elk vakje een kleur, haal het tape er af als de verf nog nat is en voilà! Je kunt je kunstwerk nog verder mooi maken met foto’s, teksten of hartjes.

Moederdag

Bron: Pinterest

2. Koekjes bakken of koekjes vormpjes geven
Het klinkt misschien als veel werk, maar dat is het dus helemaal niet! Heb je vormpjes in huis? Top! Koop een pak stroopwafels en druk vormpjes uit de wafels. Vanzelfsprekend zal moederlief het wel extra waarderen als je je hebt uitgesloofd om zelf koekjes te bakken, maar deze hartjes stroopwafels zijn toch wel een goede optie B.

koekjes bakken Moederdag
Bron: Pinterest

Lees ook: Ik Kook Van Jou – Kokosmakroontjes

3. Mok versieren
De meeste vrouwen houden van een groot glas of een mok thee. Hoe leuk is het dan om die te personaliseren door er bijvoorbeeld een hartje op te maken. Zoals op de foto’s aangegeven kun je het oortje gebruiken als de ene kant van het oortje. Natuurlijk kun je ook gewoon lieve teksten op de mok verven.

moederdag mok versieren
Bron: Pinterest

4. Pollepels verven
Welke keuken heeft geen pollepels? Je kan de ‘oude’ pollepels pimpen of nieuwe kopen en die een kleurtje geven. In de foto hieronder hebben ze er poppetjes van gemaakt. Zo kun je jullie gezin namaken of fantasiefiguren maken. Ook leuk: dieren maken (bijvoorbeeld door de steel van de zebra zwart-wit gestreept te verven).

pollepels moederdag
Bron: Pinterest

5. Onderzetters (mooi) maken
 Of ze nu kapotgaan, verbranden, kwijtraken of op een andere mysterieuze manier niet meer bruikbaar zijn: je hebt nooit genoeg onderzetters. Het is super simpel om bijvoorbeeld van die kurken onderzettertjes te halen en ze in te kleuren met stiften. Bedenk je eigen motiefje of schrijf er een tekst op. Je kan ook de pannen-onderzetters matchen met de beker-onderzetters!
ondezetters moederdag

Bron: Pinterest

6. Persoonlijk schort maken
Samen met je zoon of dochter een moeder-kind schort maken is natuurlijk super leuk. Het enige wat je nodig bent is een wc-rolletje, verf en een schort natuurlijk. Het wc rolletje vouw je in de gewenste vorm (een rondje is leuk, maar een hartje misschien iets liefdevoller). Stempel je vorm nu in het verf en stempel ‘m op je schort. Even goed laten drogen en je kan ‘m al gebruiken!

moederdag

Bron: Pinterest

Lees hier meer ideeën hoe je je wc-rol kan hergebruiken.

7. Bloemen zijn altijd goed! (En deze blijven ook echt goed)
Je hebt maar zo weinig nodig: rietjes, papier en lijm. Teken bloemetjes op papier, knip e uit, maak een gaatje in het midden voor de steel. Dit kan makkelijk met een perforator. Door het gaatje duw je het rietje. Het leuke is: je kan de rietjes ook nog echt gebruiken!

Bloemen moederdag
Bron: Pinterest

8. CHOCOLA!
Ze zeggen altijd dat de liefde van de man door de maag gaat, nou dat is bij de liefde van mam net zo. Om echt indruk te maken op je moeder of op je geliefde, is het volgende een super lekker en goed idee. Smelt een chocoladereep in een pannetje (wat voor smaak dan ook, chocola is chocola), en dip daar aardbeien in, zodat ze een chocolade mutsje krijgen. In plaats van aardbeien kan je natuurlijk ook ander fruit gebruiken.
aardbeien chocola moederdag chocolade
Bron: Pinterest

Maak de cadeautjes helemaal af door ze in te pakken in speciaal (gratis!) Moederdag cadeaupapier

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Ook leuk

Alleenstaande moeder

Een huis kopen als alleenstaande ouder: wat is belangrijk?

  • 8 maanden geleden
  • 3 minuten lezen
Blogs over kinderen en ouderschap

Vliegen met een zieke dreumes. Hebben wij weer!

  • 8 maanden geleden
  • 7 minuten lezen
Vakantie met kinderen

Goedkoop vliegen naar Curacao tips!

  • 8 maanden geleden
  • 4 minuten lezen